Реклама / Ads
4| 5431 |06.07.2020 НОВИНИ

Мая Манолова: Долу ръцете от КЕВР! Освободете комисията от партиен натиск

.
Долу ръцете от независимия регулатор! Освободете КЕВР от партийния си натиск. Борисов, Нинова и Карадайъ да оттеглят предложенията си за членове на комисията.
 

За това призова във Facebook Мая Манолова от Гражданската платформа "Изправи се.БГ".

 

"Време е за операция „чисти ръце" по отношение на регулаторите. Борисов, Нинова и Карадайъ да оттеглят и да не правят партийни предложения за членове на КЕВР. Да има истинско, честно състезание и прозрачност при избора на председател на КЕВР. Време е регулаторите да спрат да бъдат клонове на партийни централи", отсече Манолова.

Изказването на бившия омбудсман идва след новината, че ГЕРБ са оттеглили своето предложение за председател на КЕВР, което доведе до нуждата да се стартира нова процедура.

 

"ГЕРБ оттеглиха единствената кандидатура за председател на КЕВР. Този, за когото специално промениха Закона за енергетиката, тъй като той нямаше изискуемия 10-годишен професионален стаж. Те промениха закона, така че и пет години професионален опит да са достатъчни за шеф на КЕВР. От „Изправи се.БГ" алармирахме още преди месец, когато променяха закона, че това се прави специално за П.М.", припомни Манолова.

 

"Призовавам след оттеглянето на предложението на ГЕРБ за председател на КЕВР, депутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС да оттеглят и другите кандидатури, защото това са партийни назначения", призова още Манолова и допълни - време е КЕВР наистина да стане независим орган.

 

Призовавам след оттеглянето на предложението на ГЕРБ за председател на КЕВР, депутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС да оттеглят и другите кандидатури, защото това са партийни назначения, допълни още Манолова.




Днес е един хубав ден за българската демокрация и българските потребители - победихме - #ГЕРБ оттеглят единствената...

Posted by Мая Манолова on Sunday, July 5, 2020
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5543 |03.07.2020 Манолова: КЕВР и Борисов излъгаха хората, че цената на тока ще падне . 12| 6109 |01.07.2020 Манолова: Борисов изпусна кормилото и на здравната криза . 18| 6894 |21.06.2020 Мая Манолова: Джипът на Борисов не е където са проблемите. Ще има гладни бунтове през есента . 18| 7332 |17.06.2020 Мая Манолова: Не се страхувайте да си тръгнете, г-н Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads