Реклама / Ads
6| 4608 |08.01.2019 НОВИНИ

Мая Манолова: Срамувам се от провала на е-винетките

.
Мая Манолова
В случая с винетките става дума за безхаберие и некадърност. Чувството за безнаказаност - това, е което взривява гражданите. Манолова ще атакува цената на водата, Закона за горивата и промените в Закона за държавния бюджет.
 

Това коментира омбудсманът Мая Манолова в сутрешния блок на Нова тв.


Гражданите имат право на добро управление и на добра администрация. В случая с винетките става дума за безхаберие и некадърност, каза тя.

 

Срамувам се от провала на тази кампания и тази система, каза Мая Манолова.

По думите й учениците от Техническия университет щяха да се справят по-добре, ако на тях им беше възложена тази задача.

 

Тя призова институциите да се въздържат от санкциониране на гражданите, докато тази система не тръгне напълно и безупречно.

 

Подготвям конституционна жалба срещу текстове в закона за ВиК. Например текста за единната цена на водата в рамките на една територия. Не се държи сметка нито за системата на водоснабдяване, не се държи сметка за инвестициите, качеството. Така в малките населени места спонсорират по-заможните, а всички граждани спонсорират ВиК дружествата, които могат да си позволят загуби, течове, защото има кой да им плати сметката”, заяви Манолова.

 

Според нея увеличението на цената не е довело до подобрение нито на качеството на услугата, нито на качеството на водата.

 

Омбудсманът съобщи, че подготвя конституционна жалба и срещу новите изисквания в Закона за горивата.

 

„Ще я депозирам още днес в Конституционния съд”, закани се Манолова. „Законът за горивата е тежък удар върху малките търговци и превозвачи на горива, но е удар и срещу българските граждани в качеството им на потребители, защото фалитът на малките бензиностанции ще доведе до засилване на монополизма. В Закона са заложени непосилни изисквания за висок уставен капитал, абсурдни изисквания за складовете, вместимост на съдовете, брой бутилки за втечнен газ. Закон, който притиска в ъгъла малките търговци на горива”, заяви Манолова.

 

Третата конституционна жалба, която подготвя омбудсманът, е свързана с промени в Закона за държавния бюджет.

 

„Тя е срещу уволненията на държавни служители, придобили право на пенсия, на които в момента законът позволява и те работят на държавна служба, с едни промени през Закона реално Народното събрание уволни хиляди хора, а на други хиляди забрани да кандидатстват за държавна служба”, заяви Мая Манолова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3883 |07.01.2019 Манолова: Без такси за детските градини и ясли заради демографската криза . 0| 3513 |07.12.2018 Манолова: В ТЕЛК трябва дълбока реформа . 2| 3912 |24.11.2018 Манолова: Желая единствено да съм омбудсман . 1| 3807 |18.11.2018 Манолова: Победата на майките е победа на цялото общество

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads