Реклама / Ads
7| 11042 |19.01.2016 НОВИНИ

Майка пред Фрог: Лекари в Суходол отровиха сина ми

.
Архив
Синът ми щеше да умре от медикаментозно отравяне в клиниката за лечение на наркомания и алкохолизъм в Суходол. Зад това стои д-р Владимир Николов. Допускам, че с детето ми беше направен експеримент. Едвам го спасиха във ВМА. Това разказа пред Фрог нюз Верка Борисова, чийто син Юлий е бил на лечение в специализираното заведение преди 3 години.
 

Майката е разчитала на прокуратурата и съответните институции да се заемат със случая, но до този момент никой не си е мръднал пръста да установи истината или просто тя умишлено се крие. Затова тя решава да даде гласност на престъплението, на което е станал жертва синът й.

 

 „От Суходол ми се обадиха и ми казаха, че синът ми е вдигнал кръвно и затова е закаран в Окръжна болница. Искам да отбележа, че детето ми няма такъв здравословен проблем. Отидох в болницата и се оказа, че той не е регистриран там. Припаднах от уплаха и ме сложиха на системи. През това време брат ми беше разбрал от Бърза помощ, че синът ми е откаран във Военна болница. Когато отидохме там, ни казаха, че Юлий е получил медикаментозно отравяне. Препоръчаха ни да не го връщаме в Суходол. След това детето ми беше закарано в „Св. Наум”, за да продължи детоксикацията. При направените изследвания единият от показателите му сочеше, че има левкемия, което се получава от стресово прилагане на някои медикаменти. Слава Богу, че и този показател с течение на времето се подобри”, разказва изпатилата майката.

 

От РЗИ започнаха да правят проверка. Лекарят, който се зае със случая, ми бе казал: „Не се притеснявайте г-жо, проверката върви много добре”. Изведнъж този лекар бе натоварен с друг случай, след което получих писмо, че синът ми е лекуван с минимални дози медикаменти”, раказа още Верка Борисова.

 

Психиатърът д-р Красимир Велчев, който е работил в клиниката в Суходол, потвърди, че Юлий е бил натровен. „Количеството, което му бе дадено, е 600 мг при допустими 300 мг”.

 

„Не си спомням за това момче и за майка му Верка Борисова. Изпратете официално писмено запитване до директора на болницата доц. Тотева. Д-р Велчев не е компетентен, той не е специалист психиатър”, това обясни д-р Владимир Николов.

 

Фрог нюз се свърза и с доц. д-р Тотева. Ето какво разказа тя: 

„Имахме такъв случай. Предполагам, че става дума за същото момче. Беше отдавна. Разглеждахме случая многократно. Писаха се жалби. Взехме мерки. Момчето постъпи презодирано в болницата (бел. р. заключението на експертизата от ВМА е медикаментозна интоксикация). Който не работи, той не греши. Нашите пациенти са едни от най-сложните. Диагнозата до голяма степен е субективна. Имаше санкции към болницата за случая, за който ме питате. Д-р Николов е санкциониран”.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 13227 |19.01.2016 Адв. Екимджиев за Фрог: Борисов се държи като главатар на улична хайка . 45| 25837 |19.01.2016 Първо във Фрог: Прокуратурата спира употребата на ваксините „Еувакс” и "Пентаксим" . 6| 5544 |19.01.2016 Ризински за Фрог: Груевски надигра и ЕС, и опозицията в Македония . 2| 9598 |18.01.2016 Само във Фрог: Ново убийство? Намериха мъртъв баща на гербаджийски кмет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads