Реклама / Ads
13| 5839 |06.02.2015 НОВИНИ

Манолова към Бъчварова: Ще има ли квота за обикновени граждани в назначенията ви?

.
Мая Манолова Източник: Булфото
Народните представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мая Манолова и Драгомир Стойнев зададоха редица въпроси за кадровата политика на управляващите към вицепремиера Румяна Бъчварова по време на днешния парламентарен контрол. Мая Манолова попита дали ще има квота за обикновени граждани при назначенията на управляващите.
 
„Ще има ли възможност тези, които не са съпричастни към ГЕРБ, Реформаторите, АБВ и Патриотите да започнат някаква работа, защото освен балансите между четирите партии, трябва да се спазва и един друг баланс - между тези, които ще работят в администрацията и тези, които просто ще вземат заплата. Манолова показа и списък с 570 политически уволнения и назначения за трите месеца на правителството. Тя подчерта, че има министерства, които са изцяло феодални владения на определени партии - като Министерство на икономиката, където се назначават футболисти, баничари и главно седесари.

Мая Манолова представи и писмо на жена от Враца с 91% загубена работоспособност, която след като е спечелила конкурс, но е уволнена от областния управител Малина Николова в Деня на хората с увреждания с аргумента, че не е от ГЕРБ. „Апелирам към Вас да включите тази жена във вашата лична квота, защото управленците трябва да има сърце и доблестта да се извинят и да поправят стореното”, заключи Манолова.

Депутатът Драгомир Стойнев попита от своя страна каква е причината за смяната на тези ръководители на дружества, които подобряват финансовите резултати на дружествата и създават повече работни места. „Защо в едно предприятие като ВМЗ Сопот, знаете каква криза бе, предприятието започна да работи, не само че работи, но и се наеха допълнително 400 работници, Вие премахнахте г-н Манолов и г-н Дойнов и наложихте г-н Джапаров и г-н Насков”, попита още Стойнев.

Той заяви, че същата е ситуация и в НИТИ Казанлък. „Едно предприятие, което за една година увеличи печалбата си на 85 млн. лв. , намали задълженията с 1,5 млн. лв., а на мястото на ръководители като инж. Даскалов и инж. Христакиев, безспорно с опит, Вие назначавате  Юлиан Леков, бивш областен управител на София и Кънчо Папазов, президент на футболен клуб „Розова долина - Казанлък”?”, продължи Стойнев. 

Той допълни, че в същото време в Мини Марица – Изток и в ТЕЦ 2 се слагат хора от младежката организация на ГЕРБ, които се известни с успехите си, например в автомобилния спорт. „В български пощи също се уволняват, при положение, че 2013 година имаше проблем със заплатите и 2014 г. дружеството излезе на печалба през първото полугодие - и тези хора се сменят”, каза в заключение Драгомир Стойнев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5343 |04.02.2015 Добрев и Манолова показаха мол-а на леви идеи . 82| 11819 |01.02.2015 Мая Манолова – БСП ще е МОЛ за леви идеи . 11| 4418 |30.01.2015 Манолова ще води Калфин до частния й пенсионен фонд . 31| 9839 |28.01.2015 Манолова пред Фрог: Одитори работят на ишлеме в Сметната палата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads