Реклама / Ads
29| 14094 |06.01.2010 НОВИНИ

Маргинините скроили убийството на Боби, обвиниха Големия

.
Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу Николай и Красимир Маринови за вчерашното убийство на Боби Цанков. Братята Маргини са обвинени в умишлено подбудителство към неизвестен до момента извършител да умъртви радиоводещия. Малкия Маргин е обявен за национално издирване.
 

По непотвърдена информация убийството е било поръчано, за да се попречи на скандалния журналист да свидетелства по делото за пране на пари срещу Маргините.

Пред frognews.bg зам.-градският прокурор Роман Василев отказа да потвърди или отрече информацията, като каза, че в момента е много ангажиран и не може да говори по тази тема.

Демби не е задържан, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов на излизане от Министерски съвет след среща с главния прокурор Борис Велчев. По-рано днес бе пусната информация, че Димитър Вучев а арестуван от ченгетата.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за убийството на Боби Цанков. Това заяви заместник-градският прокурор Роман Василев на излизане от сградата на СДВР, където се проведе работно съвещание на ръководството на МВР и прокурори от Градска прокуратура.


Николай Маринов – Малкия Маргин не е задържан, а в момента се издирва във връзка с убийството на Боби Цанков, който беше гръмнат вчера. Първоначално вчера бе пусната информация, че и Малкия Маргин е спипан от ченгетата. Впоследствие обаче, тази информация беше опровергана. Нямало повдигнати обвинения срещу задържаните, обяви градският прокурор Николай Кокинов.

Междувременно стана ясно, че няма опасност за здравето на другите двама простреляни в близост до Света Неделя, които са били в компанията на убития радиоводещ.

Убийството на Б. Цанков можело да е подарък, вкл. и към Сако, допусна журналистът Слави Ангелов. Разчистване на територии - добави щрих към картината колегата му Явор Симов. Цанков се страхувал да не отвлекат жена му, с която имал таен брак.

Много хора може би са доволни от убийството на Боби Цанков, обяви по БНТ журналистът Явор Симов. Заради последния конфликт на Сако с Цанков обаче не е особено логично там да се търси връзката. Сако е човекът, който е учил и Таки, и Мето Илиенски, обясни Симов.

Тази "нова" версия за Илиенски, че той е жив и си е направил пластична операция, не е нова, а стара
, обяви журналистът Слави Ангелов. Това убийство може да е порадък за някого, вкл. и към самия Сако. От няколко месеца Маргините и Сако били в близка връзка, те всяка нощ се подвизавали заедно по някакви сепарета и вероятно се занимавали с обсъждане на бизнес, който едва ли е легален. Причината да се случи с Цанков това е, че държавата дълго не е работела, защото мястото му би трябвало да е в затвора след измамите на толкова хора. След като Клюна беше покровител на Цанков, доскоро беше под крилото на Златко Баретата.

Ролята на Цанков като човек, който знае какво се случва в подземния свят, е силно надценена, каза Ангелов и обясни, че всичко, което Цанков разказвал, било в интерес на Баретата.

Много е удобно някой от техните среди да е подавал информация към службите, вкл. и за Наглите
. Сега убийството на Цанков може да нанесе вреди върху другата група, която е на наркопазара, така че в крайна сметка на него да остане само една, предположи Симов.

Боби не се страхуваше, беше взел мерки, но се опасяваше да не отвлекат жена му, с която сключил таен брак, каза по НТВ Ивайла Иванова, репортер от в-к "Уикенд". В третата книга щяло да има разкрития за поръчкови убийства, а част от героите му били близки приятели.

Като първото гангстерско убийство, откакто новото дясноцентристко правителство дойде на власт през юни, като обеща да смаже мафията, квалифицира случилото се вчера в центъра на София британският Файненшъл таймс.

Междувременно продължават процесуално-следствените действия, свързани с убийството на Боби Цанков. Ще има още едно съвещание между Прокуратурата и Столична дирекция на полицията. Ще се разгледат възможностите за 72-часово задържане на Красимир Маринов - Големия Маргин и на Стефан Бонев-Сако. Малкият Маргин и в момента се издирва от органите на реда. Към настоящия момент не е открит, а и самият той не се е предал. Продължават разпитите и разговорите с очевидци на убийството на Боби Цанков, назначени са експертизи на всичко, което е намерено на местопрестъплението.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 20092 |05.01.2010 Задържаха Маргините и Сако за убийството на Боби Цанков . 3| 5129 |23.12.2009 Внесен е обвинителен акт за убийството на Стоян Балтов . 7| 6025 |24.10.2009 Близки до Доган получават смъртни заплахи след убийството на Ахмед Емин . 0| 5510 |06.10.2009 Приключи разследването за убийството пред "Соло"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads