Реклама / Ads
44| 5919 |28.02.2010 НОВИНИ

Мартин Димитров: “Белене” е черна дупка, която поглъща пари

.
Според Мартин Димитров 2010 година ще бъде много трудна
„Ние сме ясен коректив – хора с програма, визия и когато нашите идеи са приети, ние защитаваме концепцията на кабинета. Когато се правят грешки, ние имаме своя позиция“, казасъпредседателя на Синята коалиция - Мартин Димитров по Нова телевизия.
 

Въпреки, че в политиката има много слухове, синият лидер отрече да има каквито и да било конфликти с личности от дясното пространство, а такива слухове винаги ще се чуват, най-малко за проблеми с Иван Костов, каза Димитров.

Решението за коалиция между СДС и ДСБ за местните избори е решение, което се взема заедно с местните организации. “Отворена е вратата за общи действия в дясното пространство”, каза Димитров и изрази мнение, че за миналите избори това е било задължително решение, а сега на местните избори са нужни резултатите.

Запитан дали е възможно да е заедно в София с ДСБ, съпредседателят на СДС каза, че този въпрос няма още и не може да даде пълноценен отговор засега.

За смъртта на Ахмед Емин, Мартин Димитров коментира: “Имаше нещо скрито по темата Емин и то трябваше да се извади, но не е сега времето да се изясняват нещата”

Според синият лидер истината трябва да се извади докрай, но тези теми се появяват, когато има други теми, които трябва да бъдат изместени, уточни още той. Целта е да се отклони вниманието от „Белене“ и от темата за ГМО. Темата ГМО не е приключила.

„Трябва да дефинираме стратегическия интерес на България, не може да променим цялото си земеделие заради някои хора, които им е щукнало нещо“, допълни той. Според него силата на България в ЕС са биологичните култури и не трябва да си губим единственото конкурентно предимство, което имаме. Целият ЕС малко по-малко бяга от ГМО, защото хората се усещат и всеки си търси своите предимства.

„Никой не може да ни отговори защо ни е „Белене“, там основно ще работят руски специалисти, става въпрос за централа, която не се знае дали ще има пазар“, попита реторично Мартин Димитров. „Белене“ не е необходимо, като смята, че ако отворим черната дупка „Белене“, която ще поглъща всички пари, няма да имаме пари за магистрали, няма да има „Дунав мост“. Димитров сравни положението с „Белене“ с това със случая „Кремиковци“ - в завода има 3000 души, в незнайна позиция, които рано или късно ще останат без работа. „Белене“ е капанът „Овчаров“, защото това е само една беля, като и БСП, и НДСВ и ДПС са еднакво виновни.

Трябва да има един национален референдум дали тези пари да отидат за следващата магистрала или за „Белене“, категоричен е Мартин Димитров.

Димитров коментира поисканата му от Станишев оставка, че на всички проекти, които са неефективни и България няма полза от тях, той ще бъда против тях. Според него интересът на хората е нарушен по един убийствен начин и ще бъда категорично против и подобни заплахи на Станишев не могат по никакъв начин да го притесни. Единствената полза от „Белене“ ще бъдат няколко кръчми, в които ще ходят руските работници, пошегува се Димитров. Трябва да се види националният интерес, който е насочен към магистралите, там ще има много повече реални работни места, отколкото за проекта „Белене“, убеден Димитров.

2010 година ще бъде една трудна година. Трябва да има достъп до европейските проекти – трябват добри идеи и добър контрол, но няма създаден добър експертен отбор затова, уточни още съпредседателят на СДС. Трябва реформа в администрацията – по-малко хора, които да получават повече пари, категоричен е Мартин Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5527 |23.02.2010 П. Димитров: Томов е в призказката за "Червената шапчица" . 8| 4780 |17.01.2010 М. Димитров: Почвайте реформи, защото ще става по-трудно . 12| 5110 |04.12.2009 Валентин Димитров: Безчовечно е да съдят майка ми . 40| 4875 |01.12.2009 СДС се разцепи след избора на Мартин Димитров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads