Реклама / Ads
8| 3830 |25.09.2021 НОВИНИ

Мартин Димитров: Естествената коалиция е между ДБ и "Продължаваме промяната"

.
Мартин Димитров
Третият път трябва да има кабинет. Това е големият въпрос и той е критичен заради пандемията, икономиката, социалното напрежение. Има лош сценарий - ГЕРБ, ДПС и някой друг да се съберат и да си направят правителство. Добрият сценарий е "Демократична България" и партньор да се събере и да направи правителство. Логичният такъв е "Продължаваме промяната". Това е естествената коалиция.
 

Това заяви в ефира на Българската национална телевизия Мартин Димитров от "Демократична България".

 

Коментарът му идва на фона на новия политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Социолози правят сметки от чий електорат ще дръпне партията "Продължаваме промяната", а спекулациите са, че това ще са именно "Демократична България". Споменава се и името на "Има такъв народ", а се говори и за мобилизация на негласувалите.

 

"Демократична България" призова още в началото за съвместно явяване на изборите, но протегнатата от Христо Иванов ръка не бе приета. Сега се водят преговори за коалиция в парламента след 14-ти ноември. "Продължаваме промяната" също вижда като логичен партньор формацията на Христо Иванов.

 

"Няма как "Продължаваме промяната" да разцепи "Демократична България". Може би е полезно за общата цел партията на Петков и Василев да вземе електорат от хората, които не са гласували. Хората, които гласуват за нас, го правят от осем години. Имаме нарастване на подкрепата. Избирателите знаят кои сме. Не очаквам да настъпи такъв процес", посочи още Мартин Димитров.

 

Той бе категоричен - ГЕРБ/СДС е неприемлив партньор, а това е резултат от политиката на Борисовата партия през последните 12 г. Димитров даде за пример корупцията, проблемите с възлагането на инхаус поръчки, опита за рестарта на "Белене".

"Тази корупция, която се създаде по време на техния мандат, доведе до положение, в което те не могат да бъдат наш партньор. Санкциите по закона "Магнитски" защо бяха наложени? Защото в България няма битка с корупцията", категоричен бе Мартин Димитров.

 

Той коментира и високите цени на електроенергията. Определи случващото се като световен феномен, но посочи и някои грешки на България. Отговорност за част от тях носи и служебното правителство.

 

"Няма оправдание за това, че през август, когато цените на тока започнаха да се покачват, втората ТЕЦ не започна работа веднага. Виждам въпрос, който е отговорност на служебното правителство. Министър си. Как няма да ги подгониш? Това е ключов въпрос", категоричен бе Димитров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4319 |18.09.2021 Мартин Димитров: След третия път правителство ще има. В Петков и Василев виждаме партньори . 4| 4038 |13.09.2021 Мартин Камбуров пренаписа историята: Задмина Петър Жеков и вече е голмайстор №1 . 7| 3554 |30.08.2021 Мартин Димитров: Добрата новина е, че икономиката започва да се възстановява . 2| 3484 |12.08.2021 Мартин Димитров: Спряхме данък „паспортизиация“ на сгради, който щеше да ни струва 3 млрд лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads