Реклама / Ads
30| 4949 |17.01.2021 НОВИНИ

Масово скубане на трева организираха край летните сараи на Доган

.
лятната резиденция на Ахмед Доган
Масово скубане на трева - поредната нестандартна акция организират граждани край летните сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Парк Росенец се превърна в една от горещите точки на протестите, започнали това лято, след акцията на Христо Иванов, реакцията на гардовете от НСО и последвалия там протест.
 

 

Масовото скубане на трева ще се проведе днес. Участниците ще  премахват тревата от плажната ивица, след като преди дни активисти сигнализираха, че плажът край летните сараи на Доган е замаскиран като тревна площ и е внесена жалба  в Административния съд  срещу решението на Службата по геодезия в Бургас да впише ивицата като плаж.


В жалбата до съда проектантът на т.нар. "Догансарай" арх. Калин Тихолов оспорва решението за вписване в кадастъра на ивицата до имота като плаж. Според Организацията за закрила на българските граждани обаче райграсът на ивицата е изкуствено засаден, за да покаже, че основата на терена не е пясък, а почва. Днес тревата от ивицата ще бъде почистена, каза Бисер Русимов от организацията.


Плажните ивици в страната са изключителна държавна собственост.  Доскоро в кадастъра територията беше определяна като земеделска земя. Миналото лято от Министерството на туризма задействаха процедура по изменение на статута, за да може да се издаде акт за държавна собственост.


"Очакваме между 20 и 30 човека да се съберем. Целта на мероприятието е да изкореним и изчистим тази тревата, израснала в пясъка, тъй като според мнението на експерт, тази трева е изкуствено засадена там във връзка с това, че в момента се водят дела тази плажна ивица да бъде въведена в специализираните карти като такава, защото тя все още съществува като земеделска земя.  




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 3687 |11.01.2021 Проф. Илко Гетов: Мерките трябва да продължат до масовото ваксиниране . 16| 7351 |04.01.2021 Защо масовото ваксиниране в България се оказа бъдещо несбъднато време? . 9| 6614 |09.12.2020 Иван Нейков подозира скрита идея в масовото прехвърляне на пенсии от втория стълб . 4| 4929 |24.10.2020 Майките организират масово палене на свещи за децата, жертва на системата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads