Реклама / Ads
1| 2851 |25.10.2022 НОВИНИ

Мелони: Италия ще подкрепи Украйна

.
Джорджа Мелони Източник: БГНЕС
Премиерът Джорджа Мелони подчерта, че Италия е част от Европа и западния свят. ”Италия ще продължи да бъде надежден партньор на НАТО, като подкрепя Украйна”.
 

Първата жена премиер на Италия Джорджа Мелони каза, че страната й ще остане надежден партньор на НАТО и ще подкрепи Украйна. Тя обеща да изведе страната от сложните времена, които са едни от най-трудните след Втората световна война. Тя спечели парламентарните избори миналия месец, като част от предизборна коалиция, включваща още формацията "Напред, Италия" на бившия министър-председател Силвио Берлускони и антиимигрантската "Лига" на Матео Салвини.

 

Джорджа Мелони е председателка на постфашистката евроскептична партия "Италиански братя". Тя подчерта, че подчерта, че е категорично против расизма и дискриминацията. Водената от нея националистическа дясна коалиция цели гласът на Италия в Европа да се чува отчетливо. Целта й е Рим да накара „машината“ на Еврообщността да работи по-добре.

 

Рим ще продължи да подкрепя западните санкции срещу Москва въпреки ограничаването на доставките на руски природен газ. Тя не е съгласна с изнудването на Путин, защото ако Европа отстъпи, това означава, че проблемът с енергетиката няма да се реши, а ще се задълбочи. В своята дебютна реч Мелони зададе твърд тон.

 

Мелони заяви, че правителството ще осигури финансова подкрепа за семействата и фирмите. Мелони заяви, че Италия ще се опита да пресече миграционните потоци, идващи през Средиземно море от Африка, и за тази цел ще работи с африканските правителства. Тя заяви, че абортите няма да бъдат ограничавани. Заяви готовност да се бори срещу мафията.

 

Тази вечер депутатите от долната камара на парламента ще гласуват вот доверие на правителството й. Очаква се той да бъде спечелен, тъй като нейната коалиция разполага с мнозинство.

 

Вероятно в сряда правителството да получи вот на доверие и от горната камара на италианския парламент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4711 |24.10.2022 Кремена Кунева: ДБ няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, ще изчакаме ПП . 5| 3691 |21.10.2022 Христо Проданов: Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Внесен е закопроект за хартиена бюлетина . 7| 3841 |21.10.2022 Нинова категорична: Позицията ни е същата! Правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ няма да подкрепим . 0| 2726 |19.10.2022 ЕС подкрепи санкции срещу ирански граждани и компании, заради доставянето на дронове за Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads