Реклама / Ads
0| 2666 |24.08.2022 НОВИНИ

Мерки в Германия: Сградите по-студени, улиците - по-тъмни

.
Обществените сгради в Германия ще станат по-охладени, а улиците - по-тъмни тази зима съгласно енергоспестяващите мерки, одобрени от кабинета в сряда, като част от усилията за защита на националните газови резерви, за да се компенсират намалените доставки от Русия, съобщава Ройтерс.
 

Мерките са факт, след като руският газов гигант "Газпром" намали газовите потоци за Германия през газопровода "Северен поток 1" до едва 20% от капацитета, позовавайки се на технически проблеми. Берлин нарече този ход политически мотивиран с оглед на санкциите на Европа срещу Русия заради нейното нахлуване в Украйна.

С предстоящите правила германското правителство се надява да намали потреблението на газ с около 2%.

 

Мерките биха могли да спестят общо около 10,8 млрд. евро на немските домакинства, компании и на публичния сектор през следващите две години, посочиха от икономическото министерство.

 

От 1 септември обществените сгради - с изключение на социални заведения като болници - ще се отопляват до максимум 19 градуса по Целзий, като отоплението може да бъде изключено изцяло в коридорите и фоайетата.

 

Междувременно сградите и паметниците вече няма да бъдат осветявани с чисто естетически цели, а на фирмите може да бъде забранено да поддържат витрините си осветени през нощта. Предвижда се и забрана за отопление на частни басейни, допълва БНР.

 

Кабинетът също така одобри законодателство за приоритизиране на енергийния транспорт по част от железопътните мрежи на страната.

 

Това следва седмици на критично ниски нива на водата на река Рейн, което наруши логистиката и допълнително засили енергийните проблеми на Германия, тъй като индустрията временно преминава към повече електроенергия от въглища и петрол поради недостига на руски енергиен внос.

 

Наред с новите мерки за пестене на енергия, Германия също тка работи за изграждането на два терминала за втечнен природен газ на брега на Северно море, за да помогне за увеличаване на съхранението на газ за зимните месеци.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3454 |23.08.2022 Германия: Не пътувайте за Украйна . 0| 2644 |22.08.2022 Кметът на Русе: Предприетите мерки подобряват ситуацията в града . 0| 2737 |18.08.2022 Удължават COVID мерките до 25 август. Маските остават задължителни в градския транспорт . 0| 2716 |18.08.2022 Икономическите мерки срещу инфлацията да се променят, съветват експерти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads