Реклама / Ads
26| 8519 |19.05.2013 НОВИНИ

Михаил Неделчев: Победата на ГЕРБ беше присвоена

.
Проф. Михаил Неделчев
Присвоена е победата на ГЕРБ. Логиката е, че която партия е взела най-много гласове, тя печели изборите, не може победата да се присвоява от политически договорки на останалите партии.
 

Това коментира проф. Михаил Неделчев в предаването „Всяка неделя” по НТВ.

Как е възможно в деня за размисъл да се използват по истеричен начин крайни квалификации като държавен преврат например. Неделчев недоумява как емоционалните консенсуси са тези, които преизобилстват в общественото говорене.

Защо около тези два скандала за подслушването и фалшивите бюлетини не се изказват експерти, но ни заливат с псевдо експертни мнения, възмути се Неделчев. Изводът е, че когато се цели манипулация, никой не чува гласа на експертите.

Емоционалните консенсуси се разпадат във времето и вече не се говори с крайности, а вече се търси по-спокойният тон.

Има договореност да се организира тази нова тройна коалиция, смята Неделчев. Тя по същество е вече в ход. Програмата на „Атака” е несъвместима с програмите на ДПС и БСП. Има малки съвпадения до толкова, колкото да не се стигне до галопиране на инфлацията.

Задължителен ход е спечелилата партия да състави правителство и да представи своята програма. Така дори и да не сформира правителство, ще има база и повод да се аргументират в опозиция. Проф. Неделчев отбеляза, че трябва да е ясно, че той не е привърженик на ГЕРБ и е гласувал за ДСБ, но това не пречи да коментира подмяната на победата.

Народното събрание ще изкара да изборите за Европарламент, прогнозираНеделчев, но допуска и да изкара 4 години. Според него протестите в новото правителство ще бъдат подтиснати от по-радикални мерчки, които ще вземе БСП.  

Това, което се случи с ДСБ е много жалко, коментира още Неделчев. Много пъти съм предупреждавал, че тази борба с Костов прилича на борба на бившия слуга с господаря. СДС беше превзет от агресивни и аполитични фигури, като Неделчев изключи от тях почтената фигура на Емил Кабаиванов.

СДС трябва да остане в историята. Въпреки че не следя социалните мрежи, съм на мнение, че партия не се прави във фейсбук, коментира идеята на Любен Дилов Неделчев.

В България трябва да започнем отново да говорим за класи. Тук говорим само за работни места, но нали трябва като ги открием да има кой да седне в тях, завърши проф. Неделчев.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5413 |18.05.2013 Йержи Бузек поздрави Борисов за победата . 121| 8349 |11.05.2013 Михаил Константинов: С тези бюлетини нищо лошо не може да се направи . 20| 5464 |09.05.2013 Млади социалисти изписаха цифрата на победата - 5 пред НДК . 10| 5603 |19.04.2013 Гришо се изправи достойно срещу Надал; победата остава за друг път

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads