Реклама / Ads
12| 5886 |17.06.2016 НОВИНИ

Д-р Михайлов: Дали Нинова се сражава с Борисов автентично?

.
д-р Николай Михайлов
Неизбежно е да се разговаря по този травматичен и много трагичен случай, това е шокираща история, но има логорея на медийното любопитство, тършуване на детайли, липса на такт, заяви по БТВ психиатърът д-р Николай Михайлов в коментар за интереса към нещастието, случило се с гимнастичката Цвети Стоянова.
 
Ако широката публика чувства дълбоко тази трагедия, няма да бъде толкова словоохотлива, добави той. В социалните мрежи това не може да се удържи, но официално страдат т.нар. "оцелели" жертви - близки, момичетата от отбора, треньори. Аз съм против това да се втурваме с обвинения за някаква вина, каза докторът. Всичко е възможно да се каже постфактум, аз знам колко е деликатно неспециалист да бъде упрекван за това, че няма остро зрение върху колебанията и състоянията на едно дете. Това е нещо като съд без право на защита, като "черезвичайки", както се казваше на времето, като бърза реакция, изправяща до стената, стреляща в упор и заминаваща си.

Ако сме цивилизовано общество и имаме култура на наблюдение, бихме могли да забележим детайли на криза и словесни сигнали на отчаяние. тогава бихме могли да бъдем отворени, така че човекът в криза да се почувства по-сигурен. Това става чрез съпричастност, деликатност, обясни д-р Михайлов.

Това е наречено "общество на спектакъла", в него всичко цели медиен ефект, каза той.

По темата за актуалната поликита д-р Михайлов каза, че Борисов е заседнал в политиката, тя в него и двете страни си дружат. Той отново изигра медийно ситуацията, докато Плевнелиев се поколеба; поведението му е много поучително за това как не трябва да изглежда българският президент. Това, което направи Борисов, с неговите кратки, битовизирани реплики, но достъпни, беше правилното.

К. Нинова не е без качества, има интелигентност, ясен профил и биография на човек, поемал отговорност, затова заслужава уважение. Дали тя се сражава с Борисов автентично или за да консолидира партията си, ще стане ясно доколко сега е искрена, защото тя не може да не знае какво има наум след парламентарните избори. Играта на екстремна опозиционност я познавам изкъсо. Дали тя се сражава 100% с Борисов и е лява в истинския смисъл на думата, ще разберем, заключи Михайлов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 4555 |15.06.2016 Нинова: Цялата държавна машина се включи срещу БСП с лъжи и манипулации . 158| 5244 |15.06.2016 Нинова: Черно на бяло Брюксел пише, че спира парите . 10| 5115 |15.06.2016 Танева: К. Нинова лъже! . 9| 4807 |14.06.2016 БСП и ГЕРБ в лют спор дали ЕК ще ни спре евросредства за повече от милиард

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads