Реклама / Ads
25| 5631 |31.01.2013 НОВИНИ

М. Миков, загрижен: съветва всички да си купят каски и жилетки

.
Михаил Миков
Така сме щели да се се пазим от попадане в престрелка. Имало усещане на хаос и за връщане на онези години мутренски години, отчете Д. Гяуров.
 

Изявлението на премиера Бойко Борисов, че осъдените трябва да си стоят в ареста, е скандално, заяви по БТВ ексминистърът на вътрешните работи Михаил Миков. Той обоснова позицията си, че това би означавало да се пристъпи към изпълнение на присъда и повдигане на обвинения без доказателства.
 

Гражданите имат усещане на хаос и за връщане на онези години мутренски години, заяви на свой ред Димо Гяуров, депутат от Синята Коалиция. Той заяви, че още има мутри и даде пример със зачестилите случаи на разбиване на банкови клонове и обири на инкасо автомобили. „Върнаха се кокошкарските престъпления – обири на мазета и консерви”, заяви той.

„Тези с бухалките, които рекетираха, вече ги няма. Знаете, че престъпления се разследват”, контрира Димитър Лазаров, депутат от ГЕРБ.

Оказва, че се общественото усещане за сигурност и това, което управляващите се опитват да внушат, се разминават драстично, смята Миков. Той смята, че усещането за показност, което остави нападението над Баретата посред бял ден в центъра на столицата е обосновано. Друга версия според него за избора точно на Съдебната палата за място на покушението е допускането от много хора, че точно на такова място никой не очаква да се случи такова нещо.

 

Бившият вътрешен министър препоръча на гражданите да си купят кевларови жилетки и да си вземат каски, когато вървят по центъра, за да се пазят от попадане в престрелка.

Гяуров категорично заяви, че качеството на разследванията е изключително ниско.

Миков припомни, че доказателства след случаите, като този с Баретата, трябва да се събират много по-бързо. „Не може 27 часа да не се знае какво е оръжието и да стане ясно чак след повторен оглед”, категоричен беше той.
 

Депутатът от управляващата партия даде за пример за успех на ГЕРБ осъдителните присъди и развитието по делата „Наглите” и „Килърите”. „Правителството работи и вкарва дела в съда и има присъди”.

Гяуров коментира обаче, че практиката у нас е да няма осъдителни присъди и да има провал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 7882 |20.09.2012 Скопие: ЕК съветва България да заведе дело за "Трето полувреме" . 19| 8280 |16.05.2012 Бил Гейтс съветва Плевнелиев за БАН . 30| 6336 |18.12.2011 Създателят на "Трон": Съветвах Костов . 83| 8732 |29.07.2011 Б. Борисов: Приятелски съветвам "Лукойл" да не погаждат номера на държавата!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads