Реклама / Ads
0| 4304 |03.02.2015 НОВИНИ

Министър Петкова ще променя наредби за защита потребителите на ток

.
Срещата на министъра с шефове на дружествата
„Необходимо е минимизиране на риска за българските потребители във взаимоотношенията им с електроразпределителните дружества“. Това каза министър Теменужка Петкова на среща с представители на „Енерго-Про” ЕАД, „ЕВН България“ АД и „ЧЕЗ България“ ЕАД, на която бяха обсъдени проблемите със сметките за ток.
 
Енергийната министърка бе категорична, че при необходимост ще бъдат направени промени в настоящата нормативна уредба, така че да бъдат защитени интересите на българските потребители на ток.

„Електроразпределителните дружества трябва да са предвидими за обществеността и да уведомяват предварително за всяко предприето от тях действие. Откритият и честен диалог ще доведе до повишаване на доверието у потребителите“, категорична бе Теменужка Петкова.

По нейно предложение подобни срещи на експертно ниво, между Министерството на енергетиката и представители на трите електроразпределителни дружества, ще се осъществяват регулярно занапред.

От своя страна представителите на енергоразпределителните дружества заявиха, че ще поставят пред екипа на министерството основните проблеми в тяхната дейност, за да бъдат обсъдени най-добрите решения.

Според министър Теменужка Петкова е необходима визия за подобряване на общата информираност на потребителите на електрическа енергия.

„Трябва да обединим усилия и да бъдем отворени към хората за повишаване на тяхната информираност“, категорична бе тя. Това може да стане чрез провеждането на информационни кампании, дни на отворените врати, както и чрез мобилни приемни на трите електроразпределителни дружества, където потребителите ще могат обсъждат конкретни въпроси с компетентни служители на компаниите. Проверките на ЕРП дружествата по отношение на спазването на нормативната уредба ще продължи, подчерта още тя.

„За всички нас е ясна необходимостта от балансирана позиция по важните теми в сектор „Енергетика“, заяви министър Петкова. Тя апелира за диалогичност във взаимоотношенията между държавата и трите електроразпределителни дружества с цел стабилизиране на сектора и гарантиране на сигурността на енергийната система.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5653 |02.02.2015 Министър: Свиквайте с наводнения, пожари, урагани . 13| 4556 |30.01.2015 Петкова: Поразително много са съвпаденията с 2013 г. . 25| 5243 |30.01.2015 В. Енчев към военния министър: Участвате в държавна измяна . 19| 16431 |30.01.2015 Само във Фрог: Старата муцуна ген. Запрянов – пак съветник на военния министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads