Реклама / Ads
5| 2634 |10.04.2023 НОВИНИ

Министър Стоянов: Има надценки от порядъка на 70-80%

.
Министър Стоянов: Видяхме надценки от порядъка на 70-80% Източник: БГНЕС
Средно видяхме от обратните фактури към доставчиците от веригите надценки от 70-80%. Дори промоциите според мен са с над 10% надценка. Това заяви служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов в ефира на Нова телевизия.
 

Той коментира предложението от 17 групи продукти да има един артикул на трайно ниска цена. „Ако наличността от конкретния продукт свърши, например на яйца М, те ще могат да прехвърлят тази надценка върху следващия най-евтин продукт в категорията", поясни министърът. 

 

„Нас ни интересува следващите 6 месеца да има един артикул от изброените, който да е с трайно ниска цена”, каза още той.

 

„Качили сме за обществено обсъждане, това сега е предварително, паралелно се прави и междуведомствено съгласуване и оценка за въздействие. Събираме всички коментари, затова са тези 30 дни, всеки може да даде своите коментари. В момента в закона няма дефиниция на понятието „надценка””, допълва той.

 

„Искаме да гарантираме на хората, че като отидат в магазина, ще има един продукт от съответната група с поносима цена”, разясни той.

 

По повод „Ел Би Булгарикум” той заяви: „Не става въпрос за производствени цени, а за надценки. „Ел Би” си позволи такива цени, че да си покрият всички разходи, те си търсеха партньор, който също да работи с ниска надценка, намериха такъв партньор в лицето на КООП.”

 

„Служебното правителство държи строга финансова дисциплина. Държавните разходи от първи януари се покачиха с 30%”, допълни той.

 

На въпрос оставаме ли най-бедната държава в Европа, той отговори: „Важното е икономиката да върви по-сериозно, това е начинът да станем по-богати. Ясно е, че няма министър, който да не иска да даде повече и за пенсионерите, и за минималната работна заплата.”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3774 |07.04.2023 Министър обяви къде ще можем да пазаруваме най-евтино . 4| 3040 |07.04.2023 Учителският синдикат поиска оставката на министър Демерджиев . 0| 3447 |06.04.2023 Седем браншови организации настояват за оставката на земеделския зам.-министър Тодор Джиков . 0| 2978 |06.04.2023 Министър Милков: Над 180 000 български граждани са гласували в чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads