Реклама / Ads
39| 5598 |23.03.2014 НОВИНИ

Министър Стоянович: Не мога да бъда спонсор, заплатата ми е 3 000 лева

.
Министър Петър Стоянович разказа в „Тази неделя”, че с култура се е занимавал само 1 месец, откакто е оглавил ведомството. По думите му основното, което заемало времето му, било „преследване на дребни пари, уреждане на междуличностни спорове и защита на престижа на министерството”.
 

 

 „Ако ви кажа колко взима министърът на културата на Австрия, и аз бих искал да имам неговата заплата, но няма как –оправям се с тези пари”, каза Стоянович по повод протеста на софийските солисти заради ниските им заплати. Той посочи, че неговата заплата е 3000 лева. Не мога да дарявам от нея като някои, които имат бизнес, тъй като аз разчитам само на тази заплата. Децата изпиват и изяждат всичко, сподели той. Припомняме, че министърът има 3 деца от 3 съпруги. Вчера Йоан навърши 8 месеца, дъщеря ми става на 10, а синът ми на 14 г. Не ми остава почти никакво време за тях. Сега вкъщи ме чакат двамата големи, за да празнуват с братовчедка си, разказа още за личния си живот Стоянович.

 

На въпрос сега мислили за брак, той отговори: Вярвам в църковния брак. Искам да има равнопоставеност на църковния и гражданския брак.

Стоянович се върна към идеята за „културна полиция”. В тази връзка показа златна огърлица от III век и дамаскин от XIX век. По думите му, тепърва ще бъдат представени още антики, които са били обект на посегателство.

 

По думите му предстои надграждане на звената към полицията, прокуратурата и ДАНС, които се занимават с трафика на ценности. Стоянович направи паралел с Италия, където съответното формирование се приема като еквивалент на карабинерите в сферата на културата. Експертизата ще дойде от неговото ведомство.

 

По отношение на иманярите той беше категоричен, че полицията трябва да ги задържа и министерството няма как да има свои служби, които да пазят могилите: „Лесно е да си представим, че аз обикалям с фуражка и автомат из ямите и задържам някакви хора”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5558 |18.03.2014 Министър Златанова: Битката с престъпността иска нов НК . 41| 6219 |17.03.2014 До есента - регистър на психично болните, обеща министър Андреева . 73| 5694 |16.03.2014 Сидеров: БСП трябва да си сменят външния министър . 35| 5029 |14.03.2014 Министър Йовчев: Психичноболният мъж е ранен, но жив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads