Реклама / Ads
2| 3772 |28.06.2021 НОВИНИ

Министърът на транспорта: Закъснението на пътническите влакове е лоша услуга, води до загуби за БДЖ

.
Георги Тодоров
Един от констатираните сериозни проблеми е закъснението на пътническите влакове. Това говори за лоша услуга. Заедно с лошата хигиена това води до отлив на пътници и загуби за БДЖ. Това каза пред bTV служебният министър на транспорта Георги Тодоров.
 

"Планирал съм проверка на Летище "София", която ще извършва лично. Не виждам някаква разлика в управлението на летището след встъпването в длъжност на новия концесионер. Имах разговор с ръководството на концесионера и се надявам те да предприемат незабавни мерки към подобряване на услугите на Летище "София". Докладът на Световната банка е разрешил да не се плащат първоначални такси за концесия. Този доклад е базиран на COVID кризата, защото авиационния бизнес е най-сериозно засегнат. Министерски съвет взима решение за концесията на Летище "София" на базата точно на този доклад. Ние искаме да направим актуализация на концесионните проекти и за другите летища в България", разкри той.

 

"Проблемът със задръстванията по границата е много сериозен. Най-големи задръствания се случват на Дунав мост 2, защото има проблем на сърбо-хърватската граница и повишаване на таксите и шофьорите предпочитат Дунав мост 2. Там опашките от камиони са драматични. Още в четвъртък ще се видя с румънския си колега, за да намерим решение на проблемите и по-бързо обработване на документите. На всеки граничен пункт ситуацията е сама за себе си. Там, където можем да увеличим персонала, ще го направим, но трябва да има реципрочност и от другата страна. Очаквам срещи с гръцкия и турския посланик относно отваряне на още пунктове по границите ни", обяви транспортният министър.

 

Той коментира и проведените вчера частични местни избори в Благоевград. "Изборите в Благоевград бяха генерална репетиция за изборите на 11 юли. За мен колегите от "Информационно обслужване" се справиха много добре и нямаше някакви сериозни проблеми. В сряда очакваме последните 1637 за гласуване от Нидерландия. Към днешна дата нямам информация в колко секции в Турция ще се гласува с машини и с бюлетини. Това зависи от подадените заявление - ако са под 300, ще се гласува с бюлетини. Ако са над 300, ще се гласува с машина. Тази информация я има ЦИК", завърши Георги Тодоров.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3759 |08.06.2021 Зам.-министърът на енергетиката: Финансовото състояние е меко казано тежко . 8| 3304 |03.06.2021 Министърът на отбраната поиска проверка на „Военна полиция“ заради Чешнегирово . 1| 2885 |02.06.2021 Министърът на културата събира директорите на театри . 0| 3107 |26.05.2021 Министърът на икономиката смени одитния комитет на ББР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads