Реклама / Ads
4| 6851 |03.11.2022 НОВИНИ

Министерски дует тръгва на евротурне. Долнопробни факти от реалния живот

.
Шишков и Меджедиев представят новата ”песен”...
Губернаторът на Волгоградска област Андрей Бочаров заявил, че екип от експерти ще изучава опита на някои развити градове в чужбина за това как те стопанисват канализационната мрежа. До това решение той и управата на града-герой стигнала след като пети ден Волгоград тъне в лайна и зловеща смрад. Причината е пропаднала част от канализацията с отходните води.
 

Спешните ремонтни бригади, изпратени да се справят с бедственото положение – такова наистина е обявено – все още не можели да се справят и около 200 000 души все още нямат вода, а редица квартали са залети от води, пълни с фекалии. Четири висши учебни заведения са спрели занятията,  няколко училища, залени са паркове и детски площадки. Причината за ужасното положение били старите, неремонтирани от десетилетия канализационни системи. В един момент обаче „Бум“ и ау какъв ужас. И е ужас.

 

Преместваме действието в родната България. Втори ден продължава възторгването на служебната власт през медиите за това, че е открит „перфектният терен“ за детска болница. Еврика! – ще се прави скоро първа копка след години пунта мара по въпроса. Здравният министър д-р Асен Меджидиев заяви, че заедно с министъра на регионалното развитие Иван Шишков, ще посетят няколко болници в Европа, за да се ориентират и подготвят за героичното начинание. Хубава работа ама българска. Специалист по уши, нос и гърло, какъвто е Меджедиев и архитекта Шишков ще направят тур за овации из Европа, за да разгледат какво са направили другите народи за здравето на своите деца. Да прощава здравният шеф, но нито той, нито Шишков разбират нещо от педиатрични заведения. Освен това скоро може би няма да са министри и нищо няма да зависи от тях. Досега такива като тях говориха също много навито и загрижено, но от това продукт не се получи. А и нали „перфектното място“ доскоро парка на болница „Лозенец“, известна като Правителствена? Фанфарите за онзи проект замлъкнаха и сега тези двамата удариха тъпана за място в Горна баня.

 

Всеки що годе образован българин знае, че детския болничен комплекс "Alder Hey" в английския град Ливърпул е сред най-старите ис доказана ефективност в Европа. Създаден е през 1910 г., а днес е ултра модерно болнично заведение. За сведение на Меджедиев и Шишков там работят и български лекари.

 

Двамата министри не бива да поемат на евротурне, а да си останат в България, където във ведомствата и на двамата има натрупани проблеми, намирисващи от години като Волгоград тия дни… Освен ако нямат уговорена среща с групата от Волгоград... Шегувам се. Но не е шега фактът, че на местата на Меджедиев и Шишков скоро ще дойдат други хора, от други кръгове, с други идеи за датската болница.

Толкова по тази тема.

 

Днес едни товарищи от „Възраждане“ крякали, крякали срещу НАТО и ЕС докато прегракнали, и като не им останали други идеи, обвили паметника на Цар Освободител с руското знаме. Демек, тази територия си е вече наша. Наша пък! Няма сведения да са си препикали мястото, но не е невъзможно.

Което ни препраща към Михаил Булгаков и неговата неостаряваща и постоянно попълваща се „Колекция от долнопробни факти“. В книгата, която ако товарищите на Костадинов-Копейкин прочетат, партията ще се свие до няколко члена, Булгаков пише:

 

КУРСКАТА АНОМАЛИЯ

 

- Дали пък наистина е много нещо – ме попита домоуправителят, като ми връщаше вестника, - или ей тъй само ни баламосват. Ако е много нещо, може да я продадем на англичаните…

- Именно – съгласих се аз, - дано им приседне!

 

Та и нашите копейкинчета: искат да продадат нещо, което може да е нещо голямо, а може да е само баламосване, но никой не иска да го купи. Затова ще се наложи да си го върнат руското знаме вкъщи… Защото, както пише същият Булгаков, „обръщалото в Тихорецкая не работи.“

 

В същият съветски стил, известен като „монолог на началството“, министърът на иновациите и растежа Александър Пулев (да не е брат или чичо на Кубрат и Тервел Пулеви?…) поканил в Надзорния съвет на Българската банка за развитие ексдепутата от БСП Росен Карадимов и бившият депутат от ИТН Деляна Иванова. Двамата са в очакване на разрешението от БНБ, за да осъществят своята и на партиите си мечта. Препредавам ви радостната новина, която съобщава „Дневник“, за да се израдвате спонтанно и вие.

Въпросът е: Със знанието на президента Радев ли се прави тази стъпка или "да"?

 

Може би наистина трябва да си купите валерианови капки. Защото, както казал новоизбраният президент на Бразилия Болсонаро: „Знам, че сте разстроени. Аз също“.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2687 |31.10.2022 Концерт в Министерски съвет за Деня на народните будители . 3| 8297 |01.10.2022 Хампарцумян: Лихвите тръгват нагоре, новите кредити ще започнат да поскъпват . 0| 2633 |15.09.2022 210 деца от пострадалите от наводнението села тръгват на училище . 0| 4073 |01.09.2022 Нарушена е физическата цялост на Запорожката АЕЦ. МААЕ остава, Гроси си тръгва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads