Реклама / Ads
0| 2689 |04.04.2023 НОВИНИ

Министри, евродепутати, представители на бизнеса и неправителствения сектор се събират на конференция „Работа за младите, младите на работа“

.
Петър Витанов Източник: БГНЕС
Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов организира на 7 април /петък/ 2023 г. в София кръгла маса „Работа за младите, младите на работа“. Събитието ще се проведе от 10:00 ч. до 13:30 ч. в хотел Hyatt Regency Sofia.

В дискусията ще участват Атанас Пеканов, заместник министър-председател по управление на европейските средства, проф. Сашо Пенов, министър на образованието и науката, Крум Зарков, министър на правосъдието, Весела Лечева, министър на младежта и спорта, Емил Мингов, заместник-министър на социалната политика, Ваня Григорова, икономически съветник в „Подкрепа“, Милена Ангелова, главен секретар на АИКБ, Любослав Костов, вицепрезидент на КНСБ, Даниел Парушев, председател на Национално  представителство на  студентските съвети, Ивайло Илиев, председател на Студентски клуб на политолога, Мирослав Цеков, председател на Национален младежки форум, Евелина Славкова, „Тренд“ и други.  

 

Идентифицирането на неактивните младежи и тяхното включване в заетост, образование и обучение е основно структурно предизвикателство пред политиците, представителите на бизнеса и неправителствения сектор в страната. То е крайно необходимо за преодоляване на дефицитите от работна сила и подобряване на съответствието между търсенето и предлагането на труд.

 

Осигуряването на плавен преход от образование към заетост и устойчиви доходи  е важна предпоставка за намаляване на бедността, намаляване дела на работещите бедни и прекъсване на предаването на бедността между поколенията.  

 

По-високата безработица сред младежите и като следствие - рискът от маргинализация, социално изключване и бедност, обосновават необходимостта от разработване на нови подходи и специфични инструменти за мониторинг и подпомагане на младите хора, които остават извън пазара на труда, не учат и не се образоват. 

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП : https://www.socialistsanddemocrats.eu/


.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2667 |27.02.2023 БСП - София организира среща на актива с кандидатите за народни представители от трите листи . 0| 3005 |09.02.2023 Великобритания с нови санкции на руски компании и представители на Кремъл . 2| 2787 |01.02.2023 Любомир Каримански бил разочарован от поведението на народните представители . 1| 2680 |01.02.2023 Народните представители обсъждат механизма за минималната работна заплата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads