Реклама / Ads
9| 5494 |03.10.2012 НОВИНИ

Мирослав Найденов: Не толерираме търговските вериги

.
Все още не е ясно колко по-евтини продукти ще пазаруваме по Коледа, тъй като търговските вериги очакват отговори от компаниите–майки. Намалението ще бъде различно и отделно от традиционните промоции на хранителни продукти. Това обясни в студиото на "Денят започва" по БНТ министърът на земеделието Мирослав Найденов.
 

Той уточни, че бъдещото поевтиняване на най-търсените стоки по Коледа не е обвързано с никакви обещания от страна на министерството и проверките на Агенцията по храните продължават да бъдат засилени.

Търговските обекти, които участват в инициативата, няма да бъдат толерирани, категоричен бе министърът, като се аргументира с предстоящите законови промени. Те ще защитават интересите на българските производители, така че да получават по-бързо парите си от големите вериги у нас.

След изтичането на тримесечната договорка за "социална кошница" от 10 продукта е хубаво да се правят подобни благотворителни промоции и за напред, смята Найденов. На срещата вчера 3 нови вериги са проявили желание да се включат, но министърът отказа да коментира конкретни марки. Идеята е да се правят намаления в различни дни за разнообразни продукти. Намаленията е говорено да засягат единствено български стоки, за да бъде избегнат фалит на български производители заради големите търговски вериги.

Относно търга на земеделски земи с компенсаторки, Найденов заяви, че е законно да се продават земи от "Натура 2000". „Това е единственият начин да се продава земя. Преди имаше съмнения, че се правят търгове за определени хора. За това разпоредих да се направи проверка и ние предложихме до последния квадратен метър тези земи на единен национален търг. Държавата не е по-добър собственик в някои случаи от един частен стопанин за площите от "Натура 2000". Свалихме тези земи, които са около една трета и влизат в "Натура 2000" от търга", заяви още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5266 |28.09.2012 Мирослав Найденов ще моли за по-евтини храни . 7| 5570 |28.09.2012 М. Найденов: Продажбата на държавна земя ще поправи историческа несправедливост . 2| 5023 |19.09.2012 М. Найденов: Не искаме дори да обсъждаме въпросът за ориенталските тютюни . 4| 5391 |18.09.2012 Мирослав Найденов събира Консултативния съвет по тютюна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads