Реклама / Ads
0| 4706 |30.06.2015 НОВИНИ

Митов: Няма да се разполага военна техника срещу Русия

.
Даниел Митов
За нас Гърция е безкрайно важна, никой не се радва за положението там. Истината е, че с референдуми дългове не се плащат. България се е подготвила за тази криза през последните няколко години. Българският бизнес се е пренасочва, гръцките инвестиции у нас вече са на друго равнище. Тази криза няма да повлияе на българската банкова система и гръцките банки у нас, каза по БНТ министърът на външните работи Даниел Митов.
 

България не може да вземе отношение по едно евентуално излизане на Гърция от еврозоната. Гръцките граждани ще вземат това решение на предстоящия референдум. Ние държим да видим еврозоната цяла и стабилна. Важно е еврозоната да бъде запазена такава каквато е и Гърция да излезе от тежкото положение. За България няма да е голяма драма, ако Гърция излезе от еврозоната. Пак ще повторя, че държавата, икономиката и банковата система са подготвени за един подобен вариант. Ако Гърция излезе от еврозоната, ще има известни сътресения и загуба на доверие. Държавите членки в еврозоната са мощни икономически и мисля, че бързо ще преодолеят този проблем. Най-важното е в Гърция да надделее разума и преговорите да приключат с успешен край. Европа трябва да демонстрира единство.

 

За натовските военни учения в България Митов каза, че няма никакви неясноти около ученията. Решенията за тях са взети още на срещата на върха на НАТО в Уелс. Всички 28 държави са готови да декларират, че ще подкрепят своите съюзници. Вече има рискове за сигурността на държавите-членки. Подобни учения са се реализирали доста често през последните години. Има над 200 за последните 4 години.

 

Договорните ни отношения със САЩ са регламентирани още през 2006 година от правителството на тройната коалиция. Тук ще се провеждат военни учения. Военната техника ще влезе и ще излезе. В България ще дойдат американци, британци, румънци, албанци. Никой няма да разполага военна техника срещу Русия. Това са тези за истерия и опити за извличане на политически дивиденти. Русия няма причина да се притеснява от два танка. Ученията се провеждат в рамките на споразумението между НАТО и Русия, каза още Митов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5315 |29.06.2015 Ройтерс: Гърция няма да плати вноската по дълга си към МВФ . 0| 4797 |29.06.2015 БНБ: Банките с гръцко участие няма да засегнат стабилността у нас . 0| 5976 |28.06.2015 БСП е твърдо против разполагане чужди въоръжения у нас . 0| 5629 |27.06.2015 Овчаров нямал бизнес, живеел скромно и четял книжки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads