Реклама / Ads
32| 13700 |16.09.2021 НОВИНИ

Митов размаха плакат на Петков и Василев: Избягаха от уж великите успехи

.
Даниел Митов Източник: Facebook
Проваленият министър-председател на ГЕРБ Даниел Митов размаха плакат на двамата служебни министри Кирил Петков и Асен Василев малко след като стана ясно, че двамата се впускат в политиката и ще участват на предстоящите избори. На брифинг той попита какво толкова било свършило служебното правителство. По думите му трябвало да бъдат сменени шестима „изключително слаби министри“.
 

„Очаквахме да бъдат сменени шестима изключително слаби министри, а се оказа, че те останаха, а други трима избягаха от уж великите успехи“, заяви Митов.

 

„Президентът обяви работата на служебния кабинет като изключително успешна. На мен ми се иска някой да ни каже какви успехи точно са постигнали. Пандемията ли спря, успешна ли беше тяхната ваксинационна кампания, справиха ли се с бежанската криза, овладяха ли инфлацията, построиха ли дори 1 см път? Румен Радев или е станал жертва на собствената си пропаганда, или откровено лъже. Трета опция няма. Реалностите са такива”, каза още той.

 

По думите му хора от президентската администрация се занимавали „да късат жива плът от други партии“ и даде пример с „Екогласност“. Всъщност председателят на политическия клуб обясни точно как са протекли разговорите с двамата министри - Петков и Василев.

 

Тома Биков също се включи като заяви, че Петков и Василев са избягали от служебното правителство, за да правят партия.


„Вероятно, от една страна, за да не понасят негативи от плодовете, които то тепърва ще бере, а от друга – за да имат възможност през следващите месеци да продължат да ползват президентската администрация за своя политически проект“, каза той.

 

Относно министрите, които е трябвало да бъдат сменени, на първо място той посочи служебният министър на енергетиката Андрей Живков. Според Биков той бил „изтървал“ ситуацията с енергийния пазар и довел до тежки загуби цялата индустрия заради „некомпетентност и злонамереност“.

 

Според ГЕРБ друг министър, който е трябвало да си отиде, е служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров. По думите на Биков вместо да управлява здравната криза е решил да разпусне оперативния щаб, провалил е ваксинацията и е започнал лична саморазправа с лекари. 

 

Останалите слаби министри били регионалният заради спрените магистрали и пътища, както и протестите в бранша; министърът на туризма заради протестите на ресторантьорите, както и министърът на културата заради личния си провал и блокирането на Закона за филмовата индустрия. От ГЕРБ отново обвиниха президента за смъртта на лейтенант Манчев. Според Биков министърът на отбраната Георги Панайотов трябва да подаде оставка заради този случай.

 

„Смятаме, че несменянето на тези хора, които са тотално провалени като служебни министри, оттук нататък пренася отговорността в тези сектори изцяло в президента Румен Радев“, заяви Тома Биков.

 

Той уверено отсече, че от ГЕРБ не се притесняват от появата на нови политически проекти.

 

„Няма какво да се притесняваме, защото този проект е ляв, опитва се да откъсне жива плът от левицата. Нашите членове и симпатизанти изобщо не реагират положително на този проект. Ние не се притесняваме“, добави Даниел Митов.

 

Все още нямат име за кандидат-президент, продължавали обсъжданията и номинациите. „При всички положения ние ще имаме кандидат за държавен глава и когато сме готови ще го обявим“, лаконичен бе той.

 

От партията на Борисов подозират, че Кирил Петков все още е канадски гражданин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3659 |12.09.2021 Даниел Митов: Не съм аз кандидатът за президент на ГЕРБ. Ние си имаме лидер, казва се Бойко Борисов . 7| 3232 |10.09.2021 Протест на пътни строители, Комитова - парите са във фирмите . 5| 3482 |09.09.2021 Комитова: Установихме незаконно строителство на АМ „Хемус“. Петков: Нарушения са открити и при строежа на язовирни стени . 6| 3726 |01.09.2021 Комитова: Ако имахме финансов ресурс, щяхме да решим веднага проблема с „Автомагистрали – Черно море“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads