Реклама / Ads
4| 3257 |15.11.2021 НОВИНИ

Младен Маринов е извикан на разпит в МВР

.
Младен Маринов Източник: БГНЕС
Бившият вътрешен министър от ГЕРБ Младен Маринов ще трябва да се яви на разпит в МВР, съобщава ”Сега”. В края на миналата седмица ведомството разпространи видеозапис, направен със специални разузнавателни средства. На него се вижда как бившият министър на вътрешните работи е бил на среща с хора на Маргините и Митьо Очите заедно със Станислав Недков-Стъки и собствениците на ”Делта гард”.
 

Кадрите можете да видите тук. На 11 ноември служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков заговори как има данни, че Маринов е поддържал връзки с Митьо Очите, Маргините и доста други.

 

Беше обявено още, че Главна дирекция "Национална полиция" проверява как автомобил на фирмата "Изамет" от разследването "Осемте джуджета" е станала собственост на дъщерята на Маринов. Разпитът му би трябвало да изясни това. Насрочването на разпита му предстои, като ще бъде викана и дъщеря му.

 

Както Фрог миналата седмица съобщи дългата ръка на скандалната мутренско-прокурорска сага "Осемте джуджета" достигна и до дъщерята на бившия шеф на МВР Маринов. Според документи, с които Фрог разполага, Силвия Маринова е купила джип Тойота „Тундра“ – който е бил собственост на рекетирания бизнесмен Илия Златанов.


Димитър Спасов и Марин Русев, които доскоро притежаваха заедно охранителната фирма "Делта гард" (от 29 октомври дружеството е еднолична собственост на Русев) са призовани в ГДБОП за днес. Освен за скандала "Осемте джуджета" се очаква те да бъдат питани и за изнесеното от правосъдния министър Иван Демерджиев. Той разказа как е бил заплашван от Спасов с главния прокурор Иван Гешев, подал е сигнал в прокуратурата, но и досега не е изяснено дали с името на главния прокурор е злоупотребено.

 
Миналата седмица на разпит в ГДБОП заради "Осемте джуджета" беше и бившият шеф на столичното следствие Петьо Петров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3056 |14.11.2021 Версия: Пожарът в сливенската болница - предизвикан заради запалена цигара . 34| 21024 |12.11.2021 Вижте записа, за който говори Бойко Рашков - Младен Маринов със собствениците на „Делта гард“ и Стъки . 18| 21892 |12.11.2021 МВР показа сензационни кадри от среща между Младен Маринов, Стъки и шефа на ”Делта гард” . 6| 3161 |12.11.2021 Проф. Маринов: При висока активност Румен Радев ще е президент на първи тур

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads