Реклама / Ads
12| 4216 |11.10.2023 НОВИНИ

Мохамед Халаф: “Хамас” действат като “Ислямска държава”

.
Това, което направиха "Хамас" вреди много на самите палестинци, каузата и образа им пред света. Видяхме тероризъм, не защита на кауза. Ако бяха убили войници, нямаше да предизвика световна реакция. Има обаче ситуация, подобна на 11 септември - има много невинни убити. Действията на "Хамас" приличат на действията на "Ислямска държава". 
 

Това заяви пред bTV журналистът Мохамед Халаф по повод продължаващото напрежение в Близкия изток и невижданата от десетилетия насам ескалация на конфликта между Израел и “Хамас”. 

Според Халаф операцията на терористичната организация цели единствено да подкопае усилията на САЩ за осигуряването на мир в региона и да попречи на споразумението, което трябваше да бъде подписано между Саудитска Арабия и Израел. 

 

“Цялата операция е замислена от Техеран с една цел - да се подкопае опита на Байдън и САЩ за постигане на мир в Близкия изток. Това е целта на "Хамас", а не защита на палестинците. Имиджа на Израел е разклатен пред целия свят и самите израелци вече не вярват в държавата си”, посочи Халаф. 

 

Според него кабинетът на премиера Бенямин Нетаняху е като “ранен тигър”. Подготвят почвата за нахлуването, разчистват хората от покрайнините, ще направят хуманитарни коридори, ще водят преговори заложници да бъдат освободени срещу земя. 

 

“Ситуацията е много тежка. В първата фаза на психологичния стрес сме - хората все още са в шок. Това е безпрецедентно в съвременната ни история. В рамките на ден бяха избити 700-800 души. Все още тече процес по идентифициране на тези терористи, които още не са обезвредени. Вече обезвредени са 1500 терористи в Израел”, заяви председателят на организацията на евреите в България "Шалом" - проф.  Александър Оскар.

 

Той бе категоричен - Израел има право да се защитава. 

 

“Това е война не между една или друга държава, а война срещу тероризма”, категоричен беше д-р Оскар.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4437 |11.10.2023 Няма обвинени българи от канала за износ на военни стоки за Русия . 3| 4013 |11.10.2023 Търпението се изчерпа: Служители на НСИ протестират за по-високи заплати . 2| 3865 |11.10.2023 Над 400 случая на COVID-19 у нас за денонощие . 1| 3731 |11.10.2023 Температури до 24 градуса днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads