Реклама / Ads
3| 2761 |22.02.2024 НОВИНИ

Мохамед Халаф: Хамас поставят условия, които да ги направят победители. Никой в Израел няма да позволи това

.
Журналистът Мохамед Халаф Източник: БГНЕС
"Хамас поставят условия, които да ги направят победители, а това няма да го позволи нито един ръководител или политик в Израел."
 

Това мнение изрази пред БНР журналистът Мохамед Халаф и уточни:

 

"Исканията на Хамас са около 5000 - 6000 палестински затворници да бъдат освободени и то наведнъж с тотално прекратяване на войната. И оставянето на Хамас да ръководи Газа. Това не е приемливо, защото израелците - не само политиците и правителството, а и обикновените хора - вече са убедени, че няма да приемат никакво споразумение, в което да няма искане да бъдат разоръжени всички въоръжени групировки в Газа и на цялата територия, където управлява палестинската власт", смята експертът.





Журналистът цитира проучване, проведено преди седмица в Израел, според което 59% от анкетираните вече не приемат създаването на две държави (Израел и Палестина), нито нормализиране на отношението между Израел и арабските страни. По думите му преди година повече от 60% от израелците са били готови да приемат признаването на палестинска държава.

 

Халаф е на мнение, че дори да бъдат освободени заложниците, които държи палестинската групировка Хамас, министър-председателят Бенямин Нетаняху няма да се откаже от провеждането на операцията в Рафах:





"Израел има информация, че има още 4 батальона от бойците на Хамас, които се намират в тунелите в този град. Има и сложна мрежа на тунели, които свързват различни региони в Газа с Египет, което отрича правителството в Кайро. Нетаняху няма да се откаже и ако до 11 март не бъдат освободени тези заложници, ще има мащабна операция срещу Хамас в търсене на заложниците, които се намират в тези тунели, и на ликвидиране на военните лидери на Хамас, които са в тунелите", допълни той.

 

Специалистът бе категоричен, че дори да се постигне някакво споразумение, това няма да отмени операцията, защото Израел иска "тотално да премахне Хамас от всякаква роля" в региона.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2537 |22.02.2024 До 60 загинали окупатори вследствие на украински ракетни удари в Херсонска област . 1| 2518 |22.02.2024 Говорителят на украинските ВВС: Врагът е изстрелял над 8000 ракети и 4600 дрона срещу нас от началото на войната . 0| 3577 |22.02.2024 Улесняват пенсионирането и получаването на вдовишка добавка . 10| 2752 |22.02.2024 Макрон към Денков: Скъпи Николай, благодаря Ви, че дойдохте в Париж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads