Реклама / Ads
0| 3073 |24.07.2023 НОВИНИ

До момента: Няма сигнали за пострадали български граждани от пожарите в Гърция

.
Няма сигнали за пострадали български граждани от пожарите в Гърция Източник: БГНЕС
До момента в генералното консулство на България в Солун няма постъпили сигнали за пострадали български граждани от пожарите в Гърция.
 

Според официално съобщение на Противопожарната служба на Гърция, актуално към 10:15 ч. на 24 юли 2023 г., пожарът, избухнал в следобедните часове на 23 юли 2023 г. в горска местност в областта Лутсес на остров Керкира, е достигнал големи размери, заплашвайки населените места в североизточната част на острова.

 
С последователни съобщения на телефон 112 са безопасно евакуирани 17 населени места и 2466 граждани.

 

Сили на гръцката полиция от региона на Йонийските острови и Бреговата охрана, както и кораб от противопожарната служба са участвали в евакуацията.

 

До момента на остров Керкира не са докладвани щети по къщи и други сгради.

 

За справяне с огъня са ангажирани значителни сухопътни сили, които са подсилени със служители от континентална Гърция, като в потушаването на пожара участват четири самолета и три хеликоптера.

 

По информация на Противопожарната служба на остров Керкира огънят се разпространява в северните планински части на острова, като няма опасност за населението, особено в южните райони.

 

Местните власти съветват всички граждани при необходимост от помощ да се свързват директно с телефон 112.

 

От генералното консулство на България в Солун препоръчват всички български граждани, които се намират в райони с непосредствена опасност от пожари в Гърция, да следват указанията на местните компетентните власти.

 

Генералното консулство на България в Солун следи непрекъснато развитието на ситуацията, като е осигурено денонощно дежурство за оказване на съдействие на българските граждани на телефоните на мисията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3427 |22.07.2023 Украинско нападение с дронове срещу обекти в Крим. Няма пострадали . 25| 3182 |21.07.2023 Галъп: Кабинетът е неизбежна опция, но обществото няма очаквания . 15| 2990 |21.07.2023 Путин няма да ходи в Южна Африка, за да не го арестуват . 0| 2783 |21.07.2023 Милка Христова: Отстранихме проблема в ”Мусагеница”, но кардинално решение на въпроса с презастрояването няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads