Реклама / Ads
2| 3295 |07.08.2024 НОВИНИ

Монети, крави, диаманти, освобождаване от военна служба: необичайните стимули за медалистите на Олимпийските игри

.
Зад медаите има стимули
Златният медал от Олимпийските игри е безценен за един спортист, но паричната стойност се определя от местните олимпийски комитети или правителствата на всяка страна. Освен пари има и по-оригинални федерации, които раздават някои много специални и необичайни награди. Това каза редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката по Блумбърг.
 

Индонезийската, например, ще даде крави на своите медалисти. Инициатива, която ще повтори това, което беше направено през 2021 г. след игрите в Токио. Олимпийските шампионки по бадминтон Грейша Полии и Априяни Рахаю след победата си в Токио получиха пет крави, нова къща, ресторант и награда от около 350 000 долара в брой.

 

Въображение не липсва дори в Австрия, която ще даде на победителите си монети, кръстени на прочутия Виенски филхармоничен оркестър. Предмет с голяма символична и дори икономическа стойност, тъй като това са скъпи златни реликви. За да се сдобиете с тези ценни колекционерски предмети, са необходими повече от 18 000 евро. Емитирана за първи път през 1989 г. от австрийския монетен двор, тази монета е ценена от любителите на нумизматиката заради своята красота и чистота.

 

Мъжете спортисти от Южна Корея пък ще имат допълнителна мотивация в Париж: да се опитат да се освободят от задължителната военна служба. Голямо постижение, може би повече от златото, което може да се окаже и много положително за кариерата им. Всъщност олимпийският подиум е една от малкото възможности за спортистите да не отбиват военната си служба. По този начин кариерата им няма да бъде прекъсната за задължителните 18 месеца за всички мъже на възраст между 18 и 28 години.

 

Полша изглежда не пести средства за спечелване на олимпийски медали. Освен парична награда полските олимпийски шампиони ще получат диамант, ваучер за пътуване за двама души на стойност около 23 000 евро, картина, нарисувана от местни художници, и двустаен апартамент в столичен квартал на Варшава.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 2192 |07.08.2024 154 депутати "за", 8 "против", 9 "въздържал се" - забраниха със закон говоренето за полова идентичност в училище . 8| 7181 |07.08.2024 Българският самурай на транспорта Гвоздейков сан се вихри при Горно Камарци. Бай Тошо би се възхитил . 0| 2177 |07.08.2024 Пучдемон, който е в изгнание от 7 години, планира да се завърне утре в Испания . 16| 2862 |07.08.2024 "Непобедимата и легендарната" цял ден не успява да изтласка украинските бойци от Курска област

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads