Реклама / Ads
13| 4505 |08.06.2016 НОВИНИ

Мозер: Все още България се управлява от комунисти

.
Анастасия Мозер
Много е важно в България да има силна демократична общност, защото все още сме управлявани от предишни хора. “Демокрацията не е дума. Това са дела, и поведение, и отношение. Това каза Анастасия Мозер, почетен председател на ПП “Обединени земеделци” .
 
Мозер смята, че много хора се боят от сянката на такива хора като Стамболийски и Г.М. Димитров, които са дали живота си за демократичното бъдеще на България. На 12 юни “Обединени земеделци” ще отидат в Славовица и отново ще почетат паметта и делото на Стамболийски.

Д-р Дититров е посветил целия си живот на идеята на земеделците, които винаги са работили за демокрацията у нас. След преврата от 9 юни 1923 година земеделците продължават да бъдат гонени. Преди войната Димитров емигрира от България, връща се след 9 септември и отново му се налага да емигрира. Той е бил посрещнат от българския народ с много ентусизъм и обич и огромните събори са стреснали комунистите, обясни Мозер. По нейно мнение комунистите са се насочили срещу баща ѝ, защото не обичат конкуренцията и им е пречил.

След демократичните промени у нас земеделците влязоха разединени и тръгнаха по дългия път кам обединението. “Пътят на демокрацията винаги е дълъг”, каза Мозер. Според нея накой в България не иска да има истинско обединение на земеделските сили и веднага са започнали провокации срещу тях. “Все пак земеделската идея живее в България и тя е много необходима, защото това е организацията, която истински защитава интересите на земеделския сектор”, каза Мозер.

Според нея обеднинението на демократичните сили е много важно. Тя смята, че в момента това, което е “Реформаторския блок”, е противоречиво в същността си. По нейно мнение е много важно в България да има силна демократична общност, защото все още сме управлявани от предишни хора. “Демокрацията не е дума. Това са дела, и поведение, и отношение”, заяви тя. Мозер каза, че се надява на единна кандитатура за президент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4151 |07.06.2016 ЕЦБ: България не е готова за Еврозоната . 0| 4444 |07.06.2016 Климатолог: България е градобитна държава; лятото идва . 3| 4662 |07.06.2016 Проф. Начев: Липсва кадрова политика за медици в България . 22| 5494 |05.06.2016 Проф. Румен Гечев: Измамите и нарушенията на европейските процедури са най-големи в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads