Реклама / Ads
11| 7557 |20.02.2012 НОВИНИ

"Муле" глътна кило кокаин на капсули, задържат още 6-ма

.
Разбиха престъпна група за трафик на кокаин. Престъпниците набирали куриери и организирали трафик на наркотични вещества. 90 капсули с общо тегло 1.1 кг били погълнати от М.К.
 

Организирана престъпна група за трафик на кокаин от Южна Америка към ЕС е разбита у нас, съобщи пресцентърът на МВР. Задържани са шестима, у тях са открити 1.1 килограма кокаин в капсули, погълнати от един от групата. Групата е задържана на влизане в страната през ГКПП-Кулата.

Международната специализирана операция е организирана от служители от Отдел „Наркотици”-ГДБОП, звеното за борба с организираната престъпност в Благоевград, ГПУ-Петрич и германските компетентни власти. В хода на акцията е задържана и неутрализирана организирана престъпна група, развивала активна дейност на територията на България, Европейския съюз и Южна  Америка.

 

Дейността на групата е свързана с набиране на куриери и организиране на трафик на наркотични вещества, основно кокаин, от Южна Америка към Европа. За целта били набирани хора, които срещу заплащане пренасяли наркотиците по посочения маршрут. Установени са различни начини за камуфлаж на транспортирания кокаин – пратки, укрити в куфари, багажни чанти, сувенири, чрез поглъщане, в капсуловани предмети, импрегнирани в дрехи и др.

 

Полицаите установили, че на територията на София и Гоце Делчев е изградена мрежа за набиране на куриери на наркотични вещества. В зависимост от поръчката, те се отправяли на път както самостоятелно, а при необходимост - в съучастие. Кулминация на операцията е задържането на шестима в петък, 17 февруари, когато към 19.30 ч. в района на ГКПП-Кулата при опит да влязат  в страната са спрени Е.В. /31 г./, криминално проявените М.К. /30 г./, Д.Д./32 г./, К.Д./41 г./, Г.Т./36 г./, както и С.В. /27 г./ - досега неизвестен на органите на реда. Задържаните са адресно регистрирани в Гоце Делчев и в София. Групата опитала да осъществи трафик на кокаин във вид на 90 капсули с общо тегло 1.1 кг, погълнати от М.К. Установено е, че наркотичното вещество е било предназначено за разпространение на територията на страната. Предприети са обиски и претърсвания и в хода на продължаващото разследване са иззети кокаин, амфетамин, множество мобилни телефони, задгранични паспорти с печати от Доминиканската Република, самолетни билети и пари.

 

По случая е образувано досъдебно производство. На шестимата е наложена  мярка за неотклонение „задържане под стража”. Разследването продължава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5115 |16.02.2012 Студът ни глътна 1,2 милиарда лв. . 13| 4909 |13.02.2012 Снегът в София глътнал 10 млн. лева . 2| 4950 |06.12.2011 Нашенец-рекордьор в трафик на кокаин получи 8 г. . 13| 5696 |28.10.2011 Боевски внасял кокаин за разпространение в България?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads