Реклама / Ads
18| 5421 |28.06.2013 НОВИНИ

МВР: Луди и пияни заплашвали с убийство Бойко Борисов

.
Няма подаден сигнал от Бойко Борисов до органите на МВР за отправени заплахи за живота му, каза в пленарна зала в отговор на депутатски въпрос Цветлин Йовчев. Той изнесе и фактите около подадени сигнали със заплаха на бившия премиер от 2009 година досега от луди и пияни хора.
 
В Благоевград на тел. 112 е получен сигнал за посегателство върху живота на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, каза министърът. Установен е подателят на сигнала, той е задържан в едно благоевградско село, но след медицински преглед е настанен в психиатрия.

Има данни от София, че е имало разговор между двама граждани с тема заплаха живота на Борисов. Няма развитие по този случай, защото не е установено дали анистина такъв разговор е воден, каза Йовчев.

В Търговище са регистрирани три обаждания със закани към тогавашния министър - председател. Авторът е установен, но страда от психично заболяване и срещу него не са предприети мерки, освен препоръчаните от лекарите.

Във Варна е постъпило обаждане от човек, който се е заканил, че ще взриви Бойко Борисов. Много странно, но той е оставил лични данни за себе си и е бил задържан от полицията. Причината да отправи заплахите според задържания са свързани с инцидента с намушкания с нож Иван Петров, водач на протестите в града. Установено е, че заплахата е отправена след употреба на алкохол.

В Харманли полицията е задържала лице с установена самоличност в нетрезво състояние, което е отправяло закани срещу тогавашния премиер Борисов. При разпитите става ясно, че е приятел на Тодор Тодоров – Чакъра и че смъртта на последния е предизвикала заплахата.

В Пловдив има водени пет производства за закани по телефона или публично отправяни към Бойко Борисов. Всички извършители са установени, асъщо и факта, че са ги правили в нетрезво състояние.

Няма допълнителни факти за заплахи срещу живота на бившия премиер Борисов от последните месеци, които да се разследват в момента, завърши Цветлин Йовчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 79| 5343 |18.06.2013 Сидеров: Пияни и надрусани хулигани! Плащат им по 40 лева . 20| 7029 |02.06.2013 Ботев преди повече от век: Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита . 14| 6429 |26.05.2013 Пребитият от абитуриенти лекар: Всички бяха пияни, половината - дрогирани . 19| 7130 |04.04.2013 Калуди Калудов издържа 24 часа в червените листи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads