Реклама / Ads
12| 5335 |16.01.2011 НОВИНИ

М. Найденов: За Бога, братя, гледайте на каква цена купувате!

.
Мирослав Найденов
Браншовите организации никъде по света не говорят за цената. Държавата ще се намеси и се намесва, когато има разминаване между цената и качеството. За Бога, братя, гледайте какво купувате и на каква цена го купувате.
 

Обясних на производителите на хляб, че браншовите организации никъде по света не говорят за цената. Това е картел – така е по света. Няма основание за повишаване на цената на хляба с 20-30 процента. Цената на хляба не е функция само на цената на пшеницата. Ненормално е да ни казват,че точно другата седмица ще се повиши цената на хляба, това каза министър Найденов в ефира на БТВ.

По повод на критиката към него, че не контролира цената на пшеницата министърът отговори, че в Европа цените в момента са високи и не трябва да се купува пшеница сега, точно в този момент, когато цената на пазарите е висока.

Попитах защо цената на олиото расте? 2, 66 е за литър, а как стана 3,60 , а някъде стана 4,00. Защо правят такива опити? 3,60 е ненормална цена и печалбата отива в джоба на търговеца. За Бога, братя, гледайте какво купувате и на каква цена го купувате, призова Найденов, перифразирайки известната реплика от близките години.

Държавата ще се намеси и се намесва, когато има разминаване между цената и качеството, продължи министърът и добави: Не може да има мляко за 9 ст, тогава това не е мляко. Сложихме щанд Стара планина, там гарантираме качеството на млякото, месото, отделихме продуктите с растителни мазнини. Не бива да се увличаме в пазаруването, трябва да гледаме какво купуваме.

За проблема с шапа министърът каза, че инкубационният период на шапа в Кости вече е минал и ако има нови случаи, те щяха да се появят. Ако утре дойде нов шап, ако се наложи, пак ще го спрем, заяви Найденов и добави, че в понеделник идва проверка от ЕС, която е много строга по отношение на ветеринарния контрол.

В село Кости стопаните ще получат пари за животните, но 3 месеца няма да могат да гледат животни, заради карантината. За тези три месеца ние ще платим допълнителни пари на домакинствата. Ще дадем по 300 лв, за да преживеят първоначално, това е решение на правителството, обяви министърът.

На въпрос дали му дреме дали го слушат Найденов отговори, че му дреме дали го слушат и продължи, че му е ясно с какво се занимава. Министърът обяви, че получава 2 700 лв заплата, но има и служебна кола, телефон, командировки.

От няколко месеца вземам хапчета за кръвно, това получих на този пост, каза министърът и добави: Това са битовизми, но са важни за мен. Имам няколко костюма, които сменям, за да не изглеждам зле в Европа. Имам един апартамент в София и къща във Врачанско, завърши министърът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4857 |13.01.2011 Найденов: Няма основание за поскъпване на хляба . 2| 4946 |05.01.2011 Найденов: Не виждам причини за увеличение на цената на хляба . 12| 5865 |04.01.2011 М. Найденов: Новият шеф на ДФ "Земеделие" няма да е жена и ще е с диплома . 12| 4799 |12.12.2010 М. Найденов: Само аз си знам какво ми е!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads