Реклама / Ads
10| 6662 |31.08.2010 НОВИНИ

М. Найденов: Дано не са разбили колата на Войнов заради "дупетата"

.
Мирослав Найденов
Министърът допусна, че това може да е криминално деяние на някоя от малките банди, но не било изключено то да е и заради акция „Дупетата”.
 

Снощи късно получих обаждане от шефа на Ветеринарната служба, че колата му е разбита, каза по БТВ земеделският министър М. Найденов. Той допусна, че това може да е криминално деяние на някоя от малките банди, но не било изключено то да е и заради акция „Дупетата”, каза той. Наоколо имало и други по‒луксозни коли, прибави министърът и напомни, че вчера Г. Костадинов, един от хората, пострадал най‒много от акцията, е имал дебат с шефа на Ветеринарната служба Й. Войнов. Вчерашното решение на доктор Войнов за спиране на вноса на “дупета“ обаче нанася удар върху бизнес интересите на много хора, а не само на Георги Костадинов, уточни министърът.

Вносът на „дупета” е в пъти по‒голям отколкото на нормално месо
, обясни Найденов и добани, че години наред в този бранш е имало потискане заради вноса на занижени цени на некачествени стоки. Нормално е, когато едно предприятие произвежда колбаси, да остават „дупета” и да предлага от тази партида. Ако има инцидент, може да се стигне до производителя и дори до животните, но когато се внесат много партиди и тук се смесят, вече става опасно, коментира министърът.

Проведената акция “Дупета“ не е поръчкова и не трябва да се свързва спекулативно с въвеждането на стандарта “Стара планина“, каза още министърът. Стиснах си ръцете с месопреработвателите, но не за въвеждането на стандарта, добави той.

Frognews.bg напомня, че сплашване е една от версиите, по които се разследва инцидентът от късно снощи в центъра на София с автомобила на директора на Националната ветеринарномедицинска служба д-р Йордан Войнов. От колата му не е извършена кражба, счупени са стъклата. Инцидентът стана часове след като вчера д-р Войнов издаде заповед, с която се забранява вносът на изрезки от колбаси от разнородни партиди. Самият Войнов изрази пред "Фокус" учудването си, че е разбита колата, но нищо не е взето от нея, което може да с е приеме като опит за сплашване. Той обаче щял да остане непреклонен по отношение на мерките, предприети за налагане страги правила на пазара.

Малък коментар:
И министър Найденов, и д-р Войнов допускат евентуален умисъл в инцидента с колата на шефа на ветеринарите. Няма какво да се съмняват, че е така. Защото, откъде нападателите са знаели маршрута и намеренията на Войнов да бъде на съответното място в съответното време? Много просто - следили са го. Полицията и прокуратурата да се огледат за "жертвите" на ветеринарните акции. Там са недоволните.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4490 |19.08.2010 М. Найденов: Дупе да им е яко на нарушителите . 23| 4806 |11.08.2010 М. Найденов: Не мога да гръмна Нинова, до нея стои храбрият рицар Кутев . 3| 4840 |06.08.2010 М. Найденов: Без хляб няма да останем . 18| 4951 |01.08.2010 М. Найденов: Край на мръвките от рога и копита

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads