Реклама / Ads
0| 3662 |07.06.2022 НОВИНИ

Налбантов за самолета на Лавров: Русия е искала да провери кой как ще козирува

.
Илия Налбантов Източник: БГНЕС
Искането за прелитането на самолета със Сергей Лавров не е случайно. Русия по този начин е искала да провери кой как ще козирува. Това е поредното прозвъняване на Москва за проруското общество – да се види каква е реакцията на един от най-слабите флангове на НАТО. Руснаците имат навик да си заявят полетите си в последната секунда. Това е стандартна процедура. Ние не забраняваме полета като такъв, а забраняваме на човек да прелети над България, на когото са наложени санкции. Ако беше хуманитарен полет, щяхме да го пуснем.
 

Това коментира Илия Налбантов в ефира на Нова телевизия. Припомняме Ви, че  външният министър на Русия Сергей Лавров трябваше да пристигне в сръбската столица Белград, но се върна безславно в Русия заради отказа на няколко балкански държави, сред които и България, да допуснат самолета му във въздушното си пространство. Ходът бе определен от Кремъл като недопустим и безпрецедентен. 

 

„Руската страна по всякакъв начин се опитва да тества своята пета колона“, каза от своя страна Момчил Дойчев.

 

По отношение на поста в Twitter на шефа на „Роскосмос” Дмитрий Рогозин, че ракетата „Сармат” няма да иска разрешение да прелети над „страхливите българи“, Дойчев каза, че този човек е един нацист. „Не трябва да се обръща внимание на този човек. Той тества кръговете, който са заложници на руските интереси“, смята експертът.

 

По думите на Налбантов Рогозин е треторазряден политик и не трябва да му обръщаме внимание.

 

„Ако Русия победи в тази война, в което се съмнявам, стратегическата ѝ цел е следващите да сме ние. Самата ракета „Сармат“ е тестова и не е приета на въоръжение“, обясни Налбантов.

 

„Всяко ядрено оръжие е страшно. Русия винаги изкарва ядрените семки и ги хвърля на картата, за да може да плаши гаргите: „Не си струва да използваш такова скъпо оръжие за България. Само страхливеца използва такова оръжие. Той добави, че Лавров е опровергал Рогозин и е казал, че няма да има последици за България.

 

Относно новото искане на Украйна за предоставяне на оръжие от наша страна Налбантов каза, че не е случайно искането да се прави сега. „Всички виждаме какво е съотношението на силите и оръжията“, каза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5153 |06.06.2022 Руското посолство у нас: Нямаше нота за отклоняването на самолета на Лавров . 0| 10859 |06.06.2022 Лавров ни нарекъл „дебилы, блядь“ в самолета, който не стигна Белград . 0| 3496 |30.05.2022 Лавров: Путин не показва признаци на заболяване или неразположение . 0| 6914 |30.05.2022 Зеленски: Цялата инфраструктура на Северодонецк е разрушена. Лавров: ”Освобождаването” на Донбас е приоритет за нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads