Реклама / Ads
0| 6886 |30.05.2022 НОВИНИ

Зеленски: Цялата инфраструктура на Северодонецк е разрушена. Лавров: ”Освобождаването” на Донбас е приоритет за нас

.
Володимир Зеленски
Цялата инфраструктура на Северодонецк е разрушена. Това каза украинският президент Володимир Зеленски.
 

Руските военни отчаяно се опитват да превземат Северодонецк, каза той.

"И не ги интересува колко живота ще коства този опит." Според него нападателите искат да издигнат знамето си на административната сграда на Северодонецк, която се намира на булевард "Дружба на народите", каза Зеленски, "независимо колко горчиво звучи сега това име". Украйна прави всичко възможно, за да ограничи настъплението, каза той. 

 

"Освобождаването" на украинския регион Донбас е безусловен приоритет за Москва, докато други украински територии трябва да решат бъдещето си сами, заяви вчера руският външен министър Сергей Лавров.


Лавров говори в интервю за френската телевизия Те Еф 1 в момент, когато Русия продължава офанзивата си към на ключови градове в Донбас, индустриалното сърце на Украйна, състоящо се от Донецка и Луганска област.


Той повтори твърденията на Москва, че нейната "специална военна операция" в Украйна има за цел да демилитаризира съседката си след вълните на разширяване на НАТО на изток и да я прочисти от това, което смята за вдъхновен от "нацизма" национализъм.

Киев и западните държави смятат тези твърдения за неоснователен претекст за заграбване на украинска земя.

 

"Освобождаването на Донецка и Луганска област, признати от Руската федерация за независими държави, е безусловен приоритет", заяви Лавров.

За останалите територии в Украйна той заяви: "Не вярвам, че те ще се радват да се върнат под властта на един неонацистки режим, който е доказал, че е русофобски по своята същност. Тези хора трябва да решат сами за себе си".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3108 |27.05.2022 Зеленски: Руските действия в Донбас са очевидна политика на геноцид . 0| 4241 |26.05.2022 Зеленски: Календарът на г-н Кисинджър показва не 2022-а, а 1938-а . 0| 3329 |25.05.2022 Зеленски: Ще говоря с Путин, след като излезе от „балона си на алтернативната реалност“ . 0| 3720 |23.05.2022 Париж попари надеждите на Зеленски: Украйна ще влезе в ЕС след 15-20 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads