Реклама / Ads
0| 3727 |18.08.2023 НОВИНИ

Наложиха запор върху лекия автомобил на мъж, управлявал след употреба на наркотици

.
Наложиха запор върху лекия автомобил на мъж, управлявал след употреба на наркотици Източник: БГНЕС
Обвиняем за държане с цел разпространение на наркотични вещества и шофиране на автомобил след употреба на амфетамин и метамфетамин остава с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
 

Това определи Великотърновският апелативен съд, след като остави без уважение искането на обвиняемия за изменението ѝ в по-лека и уважи становището на Великотърновската апелативна прокуратура, че С. Г. трябва да остане с най-тежката мярка за неотклонение.

 

С.Г. е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Плевен за това, че на 10.08.2023 г., в гр. Плевен, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана и метамфетамин, на обща стойност 7 732,17 лв. (престъпление по чл. 354а, ал 1 ат НК).

 

Той е обвиняем и за това, че по същото време е управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред (престъпление по чл. 343б, ал.3, вр. ал. 1  от НК).


Апелативен съд – Велико Търново намира, че са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия и  затова потвърди определената от Окръжен съд – Плевен мярка, като правилна и законосъобразна.

 

Определението на АС- Велико Търново  не подлежи на обжалване.

 

С оглед новите изменение на НК, Окръжен съд–Плевен е уважил искането на прокуратурата за допускане на обезпечение чрез налагане на запор върху лекия автомобил, собственост на обвиняемия.


Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура-Плевен.
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2663 |15.08.2023 Зеленски посети Запорожка област и се срещна с военнослужещи, които участват в контраофанзивата /видео/ . 12| 2733 |13.08.2023 Украински сили са постигнали напредък на юг и частичен успех близо до село Роботине в Запорожка област . 6| 2903 |12.08.2023 САЩ наложиха санкции на 4-ма руски олигарси, сред тях съоснователят на ”Алфа груп” . 17| 2705 |11.08.2023 Руска ракета ”Искандер” удари хотел в Запорожие, има загинали и ранени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads