Реклама / Ads
0| 5294 |23.05.2008 НОВИНИ

Наши студенти печелят призове по европейско право

.
Отборът на СУ “Св. Климент Охридски”, спечелил първо място на Международен форум по европейско право, посети парламента, който стана първата държанта институция, приветствала студентите за успеха им.
 

Младежите се срещнаха със зам.-председателя на НС проф. Любен Корнезов и с шефа на Комисията по правата на човека и вероизповеданията проф. Огнян Гержиков, съобщиха от парламентарния пресцентър.

Възпитаниците на юридическия факултет Валери Петков, Милена Гогова, Димитър Делчев, Станка Черкезова и Полина Стойчева са представили страната ни на престижното състезание, проведено в началото на месец май в гр. Познан, Полша. Събитието се организира ежегодно от Съда на Европейските общности и Университета в Кеймбридж. Тази година участие са взели 18 отбора от европейски страни. Председателят на съдийското жури Лорд Слин от Хадли лично е поздравил българските младежи за представянето, донесло победа за отбора - казус за спазване на човешките права.

Младите юристи споделиха, че по единодушно мнение правният въпрос от състезанието е бил изключително труден. Процедурата на конкурса включва писмена и устна част, като устната част се провежда в съдебни зали в продължение на два дни без прекъсване. Съдиите имат право да прекъсват пледиращия студент с въпроси по всяко време, на които той трябва да реагира бързо и ясно. Дискусиите се провеждат на английски език.

Участието на българския отбор е по линия на Университета от Кеймбридж, който си партнира със Софийския университет. Първенците ни са спонсорирани от неправителствената "Американска фондация за България".

По традиция ежегодният форум по европейско право се провежда в страната, излъчила победител на последното провеждане. Проф. Корнезов и проф. Герджиков поеха ангажимент Народното събрание да окаже съдействие за домакинството на България през следващата година.

Frognews.bg

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5225 |15.05.2008 Ал Кайда плаши с взривове Европейското по футбол през юни . 28| 5041 |23.04.2008 Първанов пред студенти: Престъпните босове в затвора! . 1| 6658 |06.04.2008 42-ма студенти отвлечени в Ирак . 5| 5535 |30.01.2008 Иван Костов: 3-ма големи играчи печелят търговете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads