Реклама / Ads
93| 8167 |26.02.2013 НОВИНИ

Национален бунт на националния празник 3 март?

.
Ако до неделя президентът Росен Плевнелиев не изпълни исканията на протестиращите, те са готови да минат към гражданско неподчинение.
 

Това означава, че на 3 март в деня на националния празник на България ще има блокади на кръстовища и основни пътни артерии, както се случи дни преди кабинетът "Борисов" да подаде оставка. Протестиращите стоят твърдо зад позицията си да не се разпуска Народното събрание, за да има кой да изпълни исканията им, пише в. “Стандарт”."Ако и президентът ни предаде, вече няма на кого да разчитаме. Партиите не искат да променят досегашния модел, защото не им изнася да има мажоритарни избори", коментира за "Стандарт" Янко Петров, който e сред основните организатори на протестите срещу монополите в София.

В социалната мрежа вече се обсъжда преминаването към гражданско неподчинение, ако Росен Плевнелиев разпусне парламента и назначи служебно правителство. "Той обеща да изпълни исканията ни", казаха протестиращите. Лагерът около Янаки Ганчев, който организира по-крайни привърженици на Орлов мост в София са готови веднага да блокират улици и кръстовища.

Подобно е положението в Благоевград, откъдето тръгнаха първите протести, и в други градове в страната. От Варна, където е другото основно ядро на протестите, също заявиха, че няма да се подчиняват, ако бъде разпуснато Народното събрание. "Няма да се откажем от искането си", каза вчера неформалният лидер на протестиращите край морето Иван Петров.

Според Филип Филипов, който изцяло подкрепя сформирания инициативен комитет в морската столица, политическите партии в момента тупат топката, пазят си темата, за да могат да я повторят на следващите избори. Според хората в социалните мрежи в момента се води свирепа битка за лидерство на протестите. Подставени лица на партии и на групировки блокират конкретната работа с национални цели само и само да се запази досегашното статукво, твърдят в мрежата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 98| 7222 |22.02.2013 Президентът обеща: Ще отида на националния протест в неделя . 5| 5290 |09.02.2013 Родители излизат на национален протест . 16| 6419 |01.02.2013 Художници на бунт срещу новото лого на България . 20| 6058 |22.11.2012 Пушачи излизат на национален протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads