Реклама / Ads
8| 5218 |21.05.2023 НОВИНИ

Национален протест срещу войната по пътищата блокира възлови кръстовища

.
Национален протест срещу войната по пътищата ще се проведе днес. Участниците в него ще блокират възлови кръстовища и невралгични участъци с настояване за предприемане на ефективни мерки за пътната безопасност и наказания за шофьорите, причинили катастрофи, обясни за БНР организаторът на протеста Иван Спасов.
 

"Искаме, когато има наличие на алкохол, наркотици и грубо нарушение на Закона за движение по пътищата, да се считат за умишлени престъпления. Защото в момента ги гледат като неумишлени престъпления", каза той.


Стара Загора и Казанлък ще се включат в Националния протест на близки на загинали на пътя

 

В столицата протестът ще се проведе на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Русе", където на 8 май, на пешеходна пътека загинаха двама души, ударени от автомобил, движещ се с висока скорост.

 

От 11 до 11,30 часа протестиращи ще блокират движението по пътя Бургас - Созопол и по пътя София - Варна, в района на Момина чешма при Търговище.

 

Родители, чиито деца са станали жертви на войната по пътищата ще блокират също в 11 часа движението по пътя Хасково - Димитровград и Тополовград - Елхово.

Ще протестират и жители на Варна, Шумен, Стара Загора и Казанлък.

 

През седмицата близки на загинали при катастрофи представиха исканията си и пред представители на главната прокуратура, а от МВР обявиха предложения за законодателни промени за по-строги наказания при шофиране след употреба на наркотици и алкохол.

 

Предвижда се и въвеждане на максимална скорост по автомагистралите, възможност младите водачи да шофират с придружители и намаляване на скоростта в определени райони в градовете.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2719 |20.05.2023 Протестиращи отново блокираха бул. ”Сливница” в София. Настояват за ефективни наказания за убийствата на пътя . 2| 3088 |20.05.2023 Войната на пътищата взе поредна жертва: 14-годишно момиче загуби живота си на пътя Кубрат - Русе . 19| 2880 |20.05.2023 Министър Кондов: България е готова да участва в построяването на нова Украйна след войната . 2| 2885 |19.05.2023 МВнР на Полша: Китай трябва да окаже натиск върху Русия да прекрати войната в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads