Реклама / Ads
29| 3224 |23.04.2021 НОВИНИ

Навални с послание от затвора. Изпитвал гордост и надежда

.
Руският опозиционер Алексей Навални се обърна към всички свои симпатизанти и протестиращите в негова подкрепа и срещу руския режим граждани. Навални е в тежко здравословно състояние, след като бе изпратен в най-суровата наказателна колония край Москва, за да излежи своята 2.5-годишна присъда.
 

Ето и посланието му: 

 

“Все по-трудно е за мен да виждам какво се случва извън затворническата ми килия. Имам достъп до един единствен телевизионен канал и дистанционно с един бутон - за усилване. Мога да гледам само каналът за култура и то за час на ден.

 

Адвокат ми разказа какво се е случило вчера и мога да кажа напълно откровено - изпитах две чувства: гордост и надежда. 

 

Гордея се, че съм част от това голямо и красиво нещо което се случва. С всеки един от вас, честни хора, които не мълчат, бунтуват се срещу несправедливостта и неправдата, не се страхуват въпреки цялата омраза и гняв, които струят от Кремъл. Защото разбирате - страхът значи да продадем и пропилеем бъдещето си.

 

Вървяхте с мен вчера, но днес аз лежа в килията си и си представям как аз вървя с вас и за вас. 

 

Надеждата ми е много обяснима. Ето го - спасението на Русия. Държавата ни е тръгнала към тъмнината. В проспериращия 21 век хората в тази богата на ресурси страна стават все по-бедни. Не се развиваме, а деградираме с всяка изминала година. И то заради една причина - грохналите дядовци от Кремъл всеки ден разменят достойния и богат живот на руските граждани за техните дворци и лозя.

 

Но хората вървят по улиците и това значи, че сега разбират всичко. Няма да се откажат от бъдещето си, бъдещето на децата и родината си. Да, ще е трудно, ще е неясно. Но тези, които дърпат Русия назад са проклети вовеки. Ние все още сме повече и Русия ще бъде щастлива”.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2939 |22.04.2021 Над 1500 души са задържани при протестите в подкрепа на Навални . 38| 3464 |21.04.2021 Експерти от ООН: Навални трябва спешно да бъде преместен от Русия . 41| 3496 |21.04.2021 Руснаци в България на протест в подкрепа на Навални . 24| 7352 |20.04.2021 Мира Баджева: В този сюжет на Борисов има скрито послание към Слави - отвратително цинично

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads