Реклама / Ads
1| 2849 |07.07.2023 НОВИНИ

Назначиха двама нови заместник-министри

.
Назначиха двама нови заместник-министри Източник: МВнР
Двама нови заместник-министри са назначени в Министерството на външните работи и в Министерството на труда и социалната политика, съобщават от правителствената пресслужба.
 

Елена Шекерлетова е назначена за заместник-министър на външните работи.

 

До този момент е била извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална република Германия. В периода 2017-2019 г. е била постоянен секретар на Министерството на външните работи, а преди това е била извънреден и пълномощен посланик на страната ни в Република Австрия. Елена Шекерлетова е дългогодишен служител на Министерството на външните работи.

 

Владее, респективно ползва, немски, испански, английски, руски и китайски езици.

 

Завършила е Софийския университет ”Св. Климент Охридски”, специалност „Право”, специализирала е Конституционно и международно публично право в Макс-Планк-Институт, Хайделберг. Елена Шекерлетова е награждавана многократно като дипломат.

 

Десислава Стоянова e назначена за заместник-министър на труда и социалната политика.

 

Тя има богат професионален опит в управлението и развитието на човешките ресурси, натрупан в последните 18 години в частния и държавния сектор. От 2017 г. до момента ръководи дирекция „Човешки ресурси“ на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД, където отговаря за цялостната дейност по управление на персонала в компанията и нейните структури в страната.

 

Сред основните ѝ отговорности са още разработването и координирането на дългосрочни проекти за заетост за интегриране на образованието в бизнеса.

 

В периода 2004 – 2017 г. заема ръководни позиции в корпоративния сектор. Десислава Стоянова притежава магистърски степени по „Трудова и организационна психология“ от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и по специалност „Икономист-счетоводител“ от Стопанска академия „Д.А. Ценов“ – Свищов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2766 |07.07.2023 Първи опит новият механизъм да заработи: Избират съдия, който да разследва Сарафов . 0| 2761 |06.07.2023 Везенков се запозна с новите си съотборници от ”Сакраменто Кингс”, приветстваха го пред пълни трибуни . 2| 2875 |06.07.2023 Руски обстрел в Херсонска област, най-малко двама са убити, а 10 - ранени . 13| 3373 |05.07.2023 Борис Бонев: Няма угодия! Хем искаме млади и нови лица, хем да са с 30-годишен опит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads