Реклама / Ads
3| 5291 |22.01.2008 НОВИНИ

НДСВ си взима двете комисии от отцепниците, БСП пита Станишев за договорите с Русия

.
Минчо Спасов да смени Николай Свинаров като шеф на комисията по вътрешна ситурност и обществен ред, а Васил Иванов-Лучано да заеме председателското място на Светослав Спасов в комисията по въпросите за децата, младежта и спорта ще предложи НДСВ на партньорите си.
 

Това научи Frognews.bg от източници от НДСВ. 

Тези рокади се налагат, защото Свинаров и Спасов напуснаха жълтата група и партията, а според квотното разпределение на ръководствата на парламентарните комисии тези двете трябва да са доминирани от царската формация, обясниха от централата на НДСВ.

vivanov-luchano.jpgsvspasov.pngТази вечер ПГ на НДСВ ще обсъди както законодателните си приоритети за новата пленарна сесия, така и евентуалните предложения за промени в ръководствата на комисиите. Седемнадесет народни представители, влезли в 40-ото НС с жълтите листи, се отцепиха от парламентарната си група и създадоха друга - „Българска нова демокрация".

Депутатите от НДСВ ще мислят за заместници на Валентин Милтенов, който е зам.-шеф на правната комисия, на Илко Димитров - зам.-председател на комисията по отбрана, на Кръстанка Шаклиян - заместничка на Хасан Адемов в социалната комисия, на Татяна Калканов, която е зам.-шеф на комисията по образование. Д-р Атанас Щерев, Йордан Костадинов и Петя Гегова също ще трябва да освободят зам.-председателските места съответно в комисиите по здравеопазване, по енергетика и по политиката при бедствия и аварии.

До края на седмицата БСП ще изготви предложение за съставяне на парламентарна комисия по скандала "Куйович". Това пък съобщи говорителят на партията Ангел Найденов след заседание на ИБ на БСП. Той заяви, че социалистите не са се отказали от идеята си за създаването на парламентарна комисия по случая. БСП ще предложи състав на комисията, предмет на дейност и срок за представяне на доклад за работата й пред Народното събрание.

stanishev-naydenov.jpgНайденов оповести още, че също тази седмица Изпълнителното бюро на Висшия съвет на БСП  ще иска изслушване в парламента на премиера Сергей Станишев и министрите, участвали в преговорите с руската делегация и президента на Русия Владимир Путин. Левицата щяла да настоява за повече информация за подписаните с Русия споразумения. "Така българите ще са информирани", смята  Ангел Надйнов. Ръководството на социалистите е на мнение, че българските представители в преговорите с Русия са защитили националните интереси.
Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5427 |22.01.2008 Социолози: Ножицата между бедни и богати у нас ще се разтваря още повече . 7| 5473 |22.01.2008 Пропуснатата президентска година . 3| 4930 |21.01.2008 Брюксел няма нищо против участието на България в „Южен поток” . 0| 5042 |21.01.2008 Западните Балкани се нуждаят от пускането на 3 и 4 блок, твърдят политици и експерти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads