Реклама / Ads
2| 5981 |28.12.2022 НОВИНИ

Нечувана лоялност! Председателят на парламента в Турция инициира номинацията на Ердоган за Нобелова награда за мир

.
Реджеп Тайип Ердоган
Причината за номинацията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за Нобелова награда за мир, от председателя на турския парламент Мустафа Шентоп, е приносът на Ердоган в усилията за мир между Русия и Украйна.
 

Председателят на турския парламент Мустафа Шентоп заяви, че е инициирал номинирането на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган за Нобелова награда за мир, предаде Анадолската агенция.

 

Според него турският лидер е номиниран за тази почетна награда "за приноса му в усилията за установяване на мир между Русия и Украйна".

 

Шентоп е убеден, че председатели на парламента и депутати от други държави също ще отправят подобни призиви на подкрепа.

 

Освен, че преследва своя интерес, миротворецът Ердоган е склонен да използва и по-агресивни методи, за да постигането на своите цели. той често не се спира пред това да отстрани своята конкуренция. Съвсем скоро на кметът на Истанбул Екрем Имамоглу му беше забранено да участва в политиката преди президентските избори през 2023г. Той е основен конкурент на Ердоган. Наказателния съд постанови на Имамоглу повече от две години затвор и му забрани да участва в политиката за същия период от време заради "обида на държавен служител" през 2019г. Това предизвика недоволството на хиляди, които излязоха по улиците на милионния град в знак на протест.

 

Освен липса на адекватна опозиция, през годините в турция имаше много тежки удари върху демокрацията, отдалечаване от върховенството на закона, налагане на ограничения и цензура, незачитане на основните човешки права и ценности. През годините имаше множество атентати, за които се твърди, че са срещу управлението на Ердоган, които оповестява, че лично следи развитието на тези случаи, както и

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3050 |16.12.2022 Зам.-председателят на ЕК Вера Йоурова заплаши Туитър със санкции . 2| 3365 |26.11.2022 Председателят на общинския съвет в Белоградчик не иска парите на Мъск . 1| 3267 |22.11.2022 Уволниха председателят на ТЕЛК-Габрово заради подкуп от 400лв. . 2| 3187 |11.11.2022 Председателят на СОС уверява, че нито лев не е платен за калпавия ремонт на жълтите павета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads