Реклама / Ads
22| 6189 |01.03.2014 НОВИНИ

Н.Нейнски: "Синьо единство" остана вдясно, а Реформаторите са в центъра

.
Ние от „Синьо единство” оставаме при дясното, а реформаторите тръгнаха към центъра. Затова ще се явим със самостоятелна листа на изборите и отказваме да участваме в един блок, който не е десен, а е по-скоро центристки. Това заяви идеологът на партията „Синьо единство” и евродепутат Надежда Нейнски в предаването „Факторът Кошлуков” по TV7.
 

Връщайки поглед назад, Нейнски припомни, че нейната формация е напуснала СДС, когато синята партия е започнала явно или тайно да „колаборира” с ГЕРБ. „Синьо единство” е искало да се консолидира десницата, а не центърът, обясни Нейнски. По-късно партията е отказала да остане в Реформаторския блок заради несъстоялия се там дебат за миналото и подмяната на извоюваните в годините на прехода десни постижения. „Двойният стандарт беше причина да не подпишем споразумението”, каза Надежда Нейнски.

Според нея заради сериозния удар върху десницата на последните парламентарни избори с Реформаторския блок се търси „ново прегрупиране с идеята, че избирателят може да ги припознае.” „И като лидер на СДС, и след това съм участвала в редица опити за консолидация на дясното. Очевидно не напипахме начина, по който можем да възстановим доверието на хората. Затова сега се стремим да направим не просто една фамилна снимка, а консолидация върху принципи и идеи”, обясни Надежда Нейнски. Тя вярва, че евроизборите ще покажат кой е прав, а десните избиратели според нея може да нямат силен нюх към „дясно” и „център”, „но имат безпогрешно чувство към двойните стандарти”. В 25-годишната история на десницата в България тя е изградила капитал, който в момента Меглена Кунева и хората около нея се опитват да обезсмислят, смята Нейнски.

„Предстоящите избори ще дадат отговор на всички въпроси. Ако хората приемат да бъде подменено случилото се през последните 20 години, това е тяхната воля и трябва да я следваме. Тепърва ще видим дали нашите послания ще намерят критичната маса хора, които да ги подкрепят”, каза Надежда Нейнски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 6354 |21.02.2014 Н.Нейнски: БСП чака нареждане от Москва за Украйна . 9| 6328 |21.12.2013 "Синьо единство" не се разбра с Реформаторския блок . 39| 5398 |18.12.2013 "Единство" на Мартин Димитров се споразумя с ДСБ . 7| 5530 |16.12.2013 "Синьо единство" не е изключен от Реформаторския блок

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads