Реклама / Ads
1| 8276 |24.01.2023 НОВИНИ

До няколко месеца започва строежа на метрото от ул. „Гео Милев“ до бул. „Цариградско шосе“

.
Изграждането на третата линия на столичното метро от „Слатина“ до бул. „Цариградско шосе“ е разделена на четири етапа. Вече са изградени първите два етапа – от ж. к. „Хаджи Димитър“ до ж. к. „Красно село“ и вторият от „Красно село“ до „Овча купел“. Третият етап ще свързва кв. „Хаджи Димитър“ с кв. „Левски“, а четвъртият от „Гео Милев“ през „Слатина“ ще стига до бул. „Цариградско шосе“. Това каза пред Радио София изпълнителният директор на столичния „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев.
 

Инж. Стоян Братоев посочи, че по това трасе се очаква да има разположени 6 станции: "Там има вече одобрен Общ устройствен план, има одобрен регулационен план. Приключват процедурите за избор на изпълнители – пет от шестте договора вече са подписани за строителство и за надзор. Нещата са в такава фаза, че следващите няколко месеца трябва да имаме готовност за започване на строителството.“

 

По думите на инж. Братоев в момента тече съгласуване на идейните проекти, които са последната фаза преди издаване на разрешение за строеж и обясни откъде ще минава трасето: „Трасето по ул. „Шипка“ минава под парка на Военната академия и е дълбоко над 20 м, оттам отива на кръстовището на бул. „Ситняково“ – там е първата станция. Следващата станция е разположена на кръстовището на ул. „Гео Милев“ и ул. „Коперник“, следващата е в „Слатина“, преди Слатинска река и излиза на бул. „Шипченски проход“, където е следващата метростанция. Петата метростанция е пред зала „Арена Армеец“. Последната е на бул. „Цариградско шосе“, в южния локал, след спирката на „Окръжна болница“, обясни изпълнителният директор на столичния „Метрополитен“.

 

Инж. Братоев добави, че очакваният пътникопоток по тази линия е около 70 000-80 000 души дневно. На 28-ми януари се навършват 25 години от пускането в експлоатация на първата метро линия в София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3152 |23.01.2023 Започва изграждането на газоразпределителна станция и на фотоволтаик за ТЕЦ ”Бобов дол” . 3| 2976 |22.01.2023 Финансистът Л. Дацов: С приемане на няколко закона, имаме шанс за еврозоната . 2| 2978 |17.01.2023 В Беларус започва задочен процес срещу Светлана Тихановская и четирима опозиционни активисти . 0| 3388 |17.01.2023 Започва делото за жестокото убийство на жената, чието тяло бе открито в куфар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads