Реклама / Ads
1| 8265 |13.06.2017 НОВИНИ

Нидал Алгафари: Наивни са сравненията на Десислава Радева

.
Нидал Алгафари
Приятели, госпожа Десислава Радева, съпруга на Румен Радев - Президент на Република България е изписала свои мисли в социалната мрежа. Това е нейно право. Мнението ѝ, макар лично да не одобрявам, а сравненията направени в изписаното от нея да са наивни, то е нейно право. Това написа във Фейсбук пиар експертът Нидал Алгафари.
 

Госпожа Радева няма статут на първа дама, защото такъв няма в нито в конституцията, нито в законите, нито в нормативни документи. Факт е обаче, че ако журналистите не я бяха издигнали в Първа дама и тя не бе омъжена за Радев, който е избран Президент на Република България, изписаното от нея щеше да е прочетено от стотиците ѝ приятели в социалната мрежа и толкова.

 

И така стигаме до нещо, което е малко по-различно, а то е държавен протокол, възпитание, знание, добрина и толерантност. В онези държави където спътникът на избрания за Първи в държавата е уреден със закон, всяко негово или нейно изказване, минава през обсъждане със съветници, специалисти, ПР-и, имиджмейкъри и най-вече знаещи и разбиращи от темата.

 

Те подготвят изказването и спътника е ракета носител. Подготвя се мястото и времето за изказването така, че да не е в сянката на нещо или то да е сянка на нещо друго и важно. Пример е написаното от госпожа Радева, че прайда се е състоял във време неподходящо. Загинал наш пилот. Щях да го приема това, ако нейното мнение не бе по същото време. Можеше да изрази скръбта към колега на съпруга си без да намесва котката и болестите по котките, прайда и нейното отношение.

 

Все пак ще се опитам да осветля нещо от мнението на госпожа Радева. Сравнението с пенсионерите и многодетните майки е неправилно, защото противопоставянето на общност срещу друга, етност срещу друг, вяра срещу вяра, сексуалност срещу различна такава е опасно заиграване. Това са правили преди малко повече от половин век хора от които сега се срамуваме.

Пенсионерите, когато излизат на протест заради мизерните им пенсии, дали трябва да бъдат обвинявани, че показват на обществото проблема си?

Когато многодетните майки протестират срещу отношението на държавата, трябва да бъдат хулени?

 

Демонстрирането на любов от хетеросексуалните по градинки, плажове, кина и ливади, дали същото, когато хомосексуалните го демонстрират? Дали някой ще бие или оплюва хетересексуалните? Дали хомосексуалните не живеят в страх и ужас, че родителите им не биха приели любовта им?

Не е права според мен, госпожа Радева! Не е права като позиция на човек, а не като Първа дама - чийто статут ѝ се преписва!

 

Много други теми мога да предложа на госпожа Радева, които би могла в близостта си с Президента да спомогне за разгласяването и подпомагането им.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4725 |02.06.2017 Наивни и екзотика са за Горанов механизмите за минимална заплата . 4| 5089 |05.04.2017 Борисов: Докога ще си мислят, че сме толкова наивни?! . 2| 3637 |07.03.2017 Задържаха измамнички, отмъкнали 200 000 лв от наивници . 2| 4446 |15.02.2017 Мажд Алгафари: Кметът на Елин Пелин извърши огромно престъпление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads