Реклама / Ads
16| 5025 |05.11.2019 НОВИНИ

Николай Ненчев: След поредната провокация да отменим посещението на Путин!

.
Николай Ненчев, председател на БЗНС и бивш министър на отбраната Източник: БГНЕС
БЗНС изразява възмущение от дръзката провокация, извършена от президента Путин и от негови приближени спрямо българската държава.
 

На 4 ноември, в Деня на националното единство, руският президент Владимир Путин връчи държавни награди на неколцина чужди граждани, сред които и на председателя на Националното движение „Русофили“ в България Николай Малинов, който у нас е обвинен за шпионаж и има забрана да напуска страната.

 

И ако този жест не бе достатъчен, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков си позволи пряко да се намеси в хода на българското правосъдие, като заяви пред медиите: "Вярваме, че подобни жестове, с които признаваме заслугите на Малинов в приноса му към укрепване на единството на руския свят, приноса му за развитието на приятелството и сътрудничеството между народите на нашите две държави, не може по никакъв начин и не трябва да бъдат причина за преследване. Очакваме точно обратното - хората като него (Малинов) да имат възможността да продължат да работят за развитието на приятелските, дългогодишни исторически отношения между народите на нашите две страни".

 

Възмутени сме, че президентът, премиерът и външният министър вече втори ден гузно мълчат. Припомняме им, че България не е част от никакъв "руски свят“, който съществува само във фантазиите на имперските реваншисти.

 

Настояваме президентът, премиерът и външният министър незабавно да поискат извинение, както го направиха когато френският президент спомена за български и украински трафиканти на нелегални имигранти. Въпреки че в подобни престъпни групи участват хора от всякакви националности и нарочването на определени народи не спомага за изграждането на трайно доверие и приятелство.

 

Очакваме още по-остра реакция от страна на българските институции. Настояваме за оттегляне на поканата, отправена към президента Путин, за посещение в нашата страна.

 

В противен случай ние от БЗНС ще призовем за масови демократични протести по време на визитата му.

 

Николай Ненчев

председател на БЗНС

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 5898 |05.11.2019 Кремъл заплаши България с последствия, ако преследва Малинов . 5| 4574 |05.11.2019 След огромната загуба на кметските избори, ръководството на ГЕРБ-Русе хвърли оставка . 4| 6055 |05.11.2019 След неплатена глоба братя Домусчиеви отиват на съд за неспазената сделка за БМФ . 4| 4769 |04.11.2019 Главният русофил Николай Малинов е напуснал страната в разгара на втория шпионски скандал с Руската федерация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads