Реклама / Ads
4| 6191 |02.03.2018 НОВИНИ

Николай Радулов: Изненадах се, че не са искали от главсека на МВР справка за ЧЕЗ

.
Николай Радулов
„Новината днес е, че са хванали извършителите на разбития банкомат, защото при предишния път ги гониха много зрелищно с хеликоптер и не успяха да ги заловят. Резултатът е 1:8, защото 8 са разбитите банкомати, а само при един са заловени извършителите.
 

Хубаво е, че има някакъв напредък. МВР започва де демонстрира някакви реални успехи”, коментира  експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов по НТВ. По думите му проблемът се състои в това доколко полицията е имала предварителна информация за извършването на обир на банкомат.

 

„В този случай е очевидно, че полицията е действала бързо. Вероятно са ги следили и то е нормално да се следи криминалния контингент”, добави проф. Николай Радулов. И се обяви в полза на следенето на криминалния контингент и периодичното привикване на хора с предишни криминални провинения за разпит.

 

„Няма такава полиция по света, която да може непрекъснато да наблюдава този тип криминален контингент”, заяви проф. Николай Радулов.

 

На въпрос дали на полицията би било от полза изграждането на регистър с лица на избягали престъпници, проф. Николай Радулов отговори: „Такъв регистър ще помогне. МВР има много голям дълг към гражданите по отношение на известните престъпници – тези, които по принцип представляват масата на този криминален контингент, който трябва да се наблюдава”.

 

Запитан дали службите у нас са проспали обществено значимата сделка с ЧЕЗ, проф. Радулов отвърна: „Задължението на службите е да събират информация. Аз бях изненадан, че точно по този случай главният секретар на МВР каза, че никой не му е искал справка по този въпрос и че не са получавали сигнали по него. На мен ми прави впечатление, че специалните служби, НАП и МВР чакат да получат сигнали, а тяхно задължение според законите, е да организират да получават сигнали, а не да чакат да ги получат”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6090 |22.02.2018 Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ? . 1| 4945 |22.02.2018 Николай прави молебен срещу земетресението . 1| 4740 |19.02.2018 Николай Николов: Като разширяват ”зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата! . 1| 4261 |14.02.2018 БСП номинира за председател на новия антикорупционен орган д-р Николай Николов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads