Реклама / Ads
11| 9253 |27.05.2020 НОВИНИ

Николай Радулов: Много въпроси възникват около заловения наркотик в Студентски град

.
Николай Радулов
Много въпроси възникват около заловения днес наркотик. Въпреки, че колегите от СДВР говорят, че заловеният е на най-ниското възможно ниво, аз си мисля че на най-ниското възможно ниво не се поверява повече от четвърт тон кокаин и то с висока проба на чистота. Наркотикът може би е част от пратка.
 

Това каза експертът по сигурността професор Николай Радулов.

 

"Това, че се мълчи е естествено, защото най-вероятно намереното количество е част от някаква пратка. Не се наемам да говоря за къде, но очевидно не е за България, тъй като количеството е гигантско", каза още експертът.

 

Този наркотик много прилича на наркотика, който, ако не се лъжа, миналата година го намирахме по същото време по крайбрежието, хвърлен в специално направени пакети и така и не се изясни тук ли е трябвало да бъде прибран или просто течението го е отнесло от румънския бряг към нас. Според мен, става дума за една и съща транспортна верига.

 

Радулов е категоричен, че наркоразпространението не е спирало през периода на извънредното положение, а доставките са ставали по домовете.

 

Въпросът е следният: „Как това количество наркотик е стигнало в София?“. Значи е минало през някоя от границите! Задаваме си и следния въпрос: „Какво се случва с контрола на границите?“. Дали този немалък товар от наркотици е минал през КПП, което предполага доста софистициран канал или през зелена граница, което също не е възможно, особено в ситуацията на извънредно положение. Факт е, че наркотикът минава през границите и този път, очевидно, по чиста случайност е бил заловен.

 

„Имаше подобни случаи, в които специалните служби на щатите – DEA – въздействаха върху това да се пропусне пратка наркотици с цел да се проследи веригата. Дано този товар да не е част от контролирана доставка, защото това ще рече, че ние сме разбили операция на някоя от чуждите специални служби“, казва още експертът по темата дали е възможно българските служби да са разбили операция на чужди такива.

 

Радулов изтъкна, че складът е разбит в Студентски град, където няма съмнения, че открай време има търговия с наркотици и простутуция.

"Винаги съм се учудвал от това, че, освен някоя епизодична акция, МВР като че ли няма капацитета да спре това, което се случва", коментира още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 40796 |23.05.2020 Илиян Василев: Много груб сигнал изпращат към разследващите журналисти мутрите на власт . 1| 6094 |22.05.2020 Данаил Кирилов: Много отдавна има основания Панов да си подаде оставката . 0| 15150 |21.05.2020 Николай Марков: 85% от ”Лични охрани” в НСО имаха взаимоотношения с криминални лица . 0| 9620 |20.05.2020 Николай Марков: Борисов е обикновен заложник, няма качества да бъде друго

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads