Реклама / Ads
8| 4474 |18.12.2016 НОВИНИ

Нинова: Бях с оставка в джоба на президентските избори

.
Корнелия Нинова
Класова борба в БСП няма, както твърди Георги Божилов. Внушават, че съм била в правителството на Костов, но това не е вярно. Била съм твърде млада, за да съм била министър. По времето на Костов съм била изпълнителен директор на фирма „Техноинпекс”. Иначе съм била в правителство на Станишев. Това обясни в предаването „120 минути” лидерът на БСП Корнелия Нинова.
 

В БСП има борба за повече млади хора, за демокрация, но няма класова борба. Така отговори на обвиненията на съпартиеца си Нинова. В БСП се борим срещу олигарсите. Седем фирми в държавата владеят цялата икономика. Малки фирми не могат да оцелеят.

 

Трагедията в Хитрино събуди спомен у социалистката за бедствието в Мизия. „Видях 4 м вода, пълна тъмнина и писъци. Пострадалите хора смятат,  че няма възмездие за тях и държавата не им помага.

 

Попитана дали би си подала оставката, ако загуби бъдещите парламентарни избори, Нинова отговори: „Умея да нося отговорност.  Моите приближени знаят, че си бях подготвила оставката си в нощта на президентските избори”.

 

Нинова обясни, че се вижда с ген. Радев: „С него обаче не обсъждаме служебен кабинет”, категорична е тя.

 

Не би трябвало да има кабинет в рамките на този парламент, каза още лидерът на социалистите.

 

Според нея, ако се състави правителство в това Народно събрание, това би било подмяна на това, което българите са поискали на президентските избори и на референдума  - промяна в политиката и лицата.

 

Такъв кабинет не е по волята на народа ни, това е по волята на Брюксел. ЕНП поиска от Бойко Борисов да направи такъв кабинет не защото ще е добре за България, а защото им е удобен и послушен, изтъкна Нинова. 

 

По думите й, тяснопартийният интерес на БСП е изборите да са по-далеч. „Да направят това правителство и те ще се сринат още повече с политиките, които ще провеждат. Ние като единствена алтернатива и опозиция ще вдигаме през това време, но това не е добре за България”, отбеляза Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4430 |17.12.2016 Нинова: ГЕРБ стана резервна гума на РБ . 0| 3598 |16.12.2016 ВСС се среща с шефа в оставка на СРС . 0| 3671 |14.12.2016 Ненчев в оставка щедър за коледно ”Сбогом” . 1| 4470 |14.12.2016 Нинова: Борисов и Митов отново извършиха национално предателство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads