Реклама / Ads
10| 3809 |20.03.2020 НОВИНИ

Нинова иска Борисов да се обясни пред НС за Държавния резерв

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Нинова кани Борисов на изслушване в Народното събрание. Лидерката на БСП заяви, че премиерът е единственият човек, който може да обясни какво е състоянието на Държавния резерв.
 

Това стана ясно от изказване на опозиционният лидер от парламентарната трибуна днес.

 

Депутатите са се събрали в Народното събрание, за да гласуват на второ четене Закона за мерките по време на извънредно положение, който мина снощи и през правна комисия.

Корнелия Нинова цитира закона, според който Министерският съвет е единствената институция, която може да взима решения относно Държавния резерв и безвъзмедното освобождаване на резерви.

 

"Никакъв директор на агенцията не може да си мръдне пръста, без да му нареди премиерът и без това да е взето с решение на Министерския съвет“, каза още Корнелия Нинова.

 

Лидерът на БСП постави въпроса за наличностите в Държавния резерв още преди няколко дни.

 

„За пети път поставям един конкретен въпрос и пет пъти получавам гробно мълчание. Има ли България държавен резерв и какво има в него?“, попита Нинова и настоя управляващите да отговорят.

 

„Кога правителството на Борисов ще изпълни Закона за държавния резерв и подзаконовите нормативни актове към него, защото българите имат нужда от тези защитни мерки, а лекарите – от тези защитни облекла и респираторни апарати? Това би било адекватна мярка и би било да се разпише в този закон“, смята Нинова.

 

В тази връзка обаче днес парламентът гласува председателят на Държавната агенция държавен резерв и военновременни запаси - Станимир Пеев да застане на парламентарната трибуна и да даде отчет пред депутатите. Гласуването беше прието по предложение на Красимир Ципов и бе прието.

 

Първоначалната идея обаче беше Борисов да е този, който да обясни за състоянието на Държавния резерв. Предложението беше внесено от Корнелия Нинова, но беше отхвърлено след гласуване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5305 |20.03.2020 Крути мерки: Да се забрани на възрастните да излизат, искат от БЛС . 8| 4413 |19.03.2020 Прокуратурата иска пропускателни пунктове в ромските махали в София . 36| 12265 |19.03.2020 Манолова: Г-н Борисов, депутатите на ГЕРБ подготвят лобистки текстове за извънредния закон!!! . 5| 4079 |19.03.2020 Ангелкова: Всеки сам е поел риска да замине по това време

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads